γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Η άνθιση του τουρισμού έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια απότομη αύξηση των διαθέσιμων κλινών στην Καβάλα, τη Θάσο και άλλες τουριστικές περιοχές. Στις πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις των ενοικιαζόμενων δωματίων, τα οποία συνήθως δεν έχουν υπηρεσίες ξενοδοχείου, προστέθηκαν και τα σπίτια που νοικιάζονται σε πλατφόρμες όπως η Airbnb. Κοινό στοιχείο των δωματίων αυτών είναι η έλλειψη των παροχών ενός ξενοδοχείου, με κυριότερη αυτή του πρωινού, μιας και απαιτείται χώρος, χρόνος, χρήμα κι ένα σωρό έγγραφα αδειών για το παρασκευαστήριο τροφίμων.

 

Έτσι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα σπίτια Airbnb αλλά και ορισμένα μικρά ξενοδοχεία που δεν παρέχουν πρωινό, συχνά μένουν πίσω στον ανταγωνισμό, αφού δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που προτιμούν να επιλέξουν κατάλυμα που τους παρέχει, τουλάχιστον, το πρώτο γεύμα της ημέρας.

 

Λύση σε αυτό το «κενό» της αγοράς βρήκε ένας Καβαλιώτης επιχειρηματίας, ο Βασίλης Ανανιάδης, από την ομώνυμη, ιστορική αλλαντοποιία της Καβάλας. Και μπορεί η εταιρία να διακρίνεται στον τομέα της παραγωγής και της λιανικής «γκουρμέ» προϊόντων επί σχεδόν 80 χρόνια, τώρα όμως βρήκε τρόπο να εισβάλλει στην τεράστια αγορά του τουρισμού, με ένα έξυπνο προϊόν που έρχεται να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα.

 

Τι είναι το Kalimera Breakfast

Η αλλαντοποιία δημιούργησε το Kalimera Breakfast, έναν αεροστεγώς συσκευασμένο δίσκο, που περιέχει ένα πλήρες ατομικό πρωινό που απευθύνεται στους τουρίστες. Το μόνο που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του καταλύματος, είναι… να διαθέτει ψυγείο! Ο δίσκος διατηρείται άψογα στην απλή ψύξη για 20 ημέρες.

 

Το χαρακτηριστικό αυτό λύνει και άλλα δύο προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων: αφενός καθιστά εύκολη την προμήθεια, αποθήκευση και συντήρηση, αφετέρου μειώνει τους κινδύνους για φήρα, μιας και το πρωινό είναι από τα καθημερινά εκείνα έξοδα που αυξάνουν τους κινδύνους να πέσει μια μικρή επιχείρηση έξω.

 

Η εταιρία περιγράφει το προϊόν ως εξής: «το “Καλημέρα” είναι ένας συσκευασμένος δίσκος πρωινού για τους πελάτες της επιχείρησής σας». Η εταιρεία Ανανιάδης παράγει και συσκευάζει σε ένα δίσκο, με όλες τις προδιαγραφές, είδη πρωινού που μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας χωρίς την απαίτηση πρόσθετου εξοπλισμού κουζίνας ή ειδικής άδειας. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη ενός πλούσιου πρωινού, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες σας. Ο συσκευασμένος αεροστεγώς δίσκος πρωινού “Καλημέρα”, περιλαμβάνει μία σειρά επιλεγμένων γευστικών προϊόντων και διατηρείται φρέσκος για 20 ολόκληρες μέρες από την ημερομηνία συσκευασίας του.

Στη συσκευασία «Καλημέρα» περιλαμβάνονται:

ψωμί

βούτυρο

μέλι

μαρμελάδα

κίτρινο τυρί

φιλέτο γαλοπούλας

αβγά

δημητριακά

γάλα

 

Γιατί να επιλέξετε το πρωινό “Καλημέρα”:

*Αναβάθμιση της Τουριστικής Επιχείρησης
*Αύξηση μορίων για την απόκτηση κλειδιών
*Διατηρείται έως και 20 μέρες εντός ψυγείου
*Πιστοποιημένη ποιότητα
*Δεν απαιτεί προετοιμασία
*Δεν απαιτεί ειδικές εγκαταστάσεις και άδεια, παρά μόνο ένα ψυγείο για τη συντήρησή του
*4 διαφορετικές προτάσεις πρωινού
*Ευτυχισμένοι επισκέπτες

 

Η εταιρία έχει ήδη προγραμματίσει τις πρώτες παρουσιάσεις του προϊόντος στη Θάσο ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενημερώσεις ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών σε πολλές περιοχές.