Airbnb

Τα μικρά νησιά, η Πελοπόννησος και η Βόρεια Ελλάδα κυριαρχούν φέτος στις επιλογές των ταξιδιωτών που έχουν επιλέξει να μισθώσουν κατάλυμα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb. 

Πώς ο τουρισμός επηρεάζει τα ενοίκια; Αρχικά να σημειωθεί ότι η χώρα μας εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος από τα κύματα των επισκεπτών. Ο υπερτουρισμός έχει γίνει πια ένα βασικό σημείο ανησυχίας. Η Ελλάδα εξάγει πρωτίστως τουριστικές υπηρεσίες.

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης κατά την παρουσίαση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σε δύο πυλώνες παρέμβασης θα στηριχτούν οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα καταλύματα βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.

6 στα 10 καταλύματα αποτελούν πλέον αντικείμενο επαγγελματικής διαχείρισης. Τι «λένε» τα στοιχεία της AirDNA.

Θα νοικιάζατε ποτέ το δωμάτιο ενός σπιτιού για τις διακοπές σας; Η Airbnb επανασυστήνει τα Airbnb Δωμάτια, καθώς και περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν μετά από σχόλια χρηστών στην πλατφόρμα.

Τρόπους να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό η απόκρυψη εισοδημάτων που αποκτώνται μέσα από μισθώσεις - τύπου Airbnb - αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Έτοιμη να αποκαλύψει μεγάλο κύκλωμα εξαπάτησης ξενοδόχων και ιδοκτητών καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης που πέτυχε να αλιεύσει πολλές χιλιάδες ευρώ μέχρι τη στιγμή της έναρξης της επιχείρησης αποκάλυψης και ξηλώματος της δράσης του είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Πλήθος προβλημάτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου τουριστικών καταλυμάτων από τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση τα τε

Στο επίκεντρο θα βρεθούν πόλεις όπως η Λάρισα, η Καλαμάτα, η Λαμία, η Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Ρόδος, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και ο Βόλος. Σε πρώτη φάση θα γίνουν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές σε πάνω από 30 πόλεις.

Την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς στην οικονομία από την πανδημία Covid-19, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης βρίσκονται σε ανοιχτή διαμάχη στον αγώνα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ (ΕΓΕΣΥΚ) παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψην την ισχυρή πιθανότητα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου  Καβάλας

γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Από 50 σπίτια στην πλατφόρμα Airbnb πριν λίγα χρόνια στην Καβάλα, σήμερα ξεπεράσαμε τα 650, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου