Θα νοικιάζατε ποτέ το δωμάτιο ενός σπιτιού για τις διακοπές σας; Η Airbnb επανασυστήνει τα Airbnb Δωμάτια, καθώς και περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν μετά από σχόλια χρηστών στην πλατφόρμα.

 

Με την πανδημία να έχει τελειώσει και με πάνω από 300 εκατομμύρια επισκέπτες να αναμένονται φέτος σε καταλύματα Airbnb, η πλατφόρμα προχώρησε στο πιο εκτεταμένο σύνολο βελτιώσεων που έγινε ποτέ ξεκινώντας με την εισαγωγή των Airbnb Δωματίων, μια νέα προσέγγιση του αυθεντικού στην Airbnb. 

 

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται πάνω από 50 νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις που βασίζονται σε κορυφαία σχόλια. «Με το Airbnb Rooms (Airbnb Δωμάτια), επιστρέφουμε στην ιδέα που ξεκίνησε τα πάντα - στην ιδρυτική νοοτροπία της κοινής χρήσης», δήλωσε ο Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτής και CEO της Airbnb. «Τα Airbnb Δωμάτια είναι συχνά πιο οικονομικά από τα ξενοδοχεία και είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Αυτή είναι η ψυχή της Airbnb». 

 

Με την Airbnb να έχει ξεκινήσει ως ένας τρόπος διαμονής σε ένα δωμάτιο στο σπίτι κάποιου άλλου, η πρωτότυπη ιδέα της κοινής χρήσης ενός σπιτιού προσφέρει δύο μοναδικά οφέλη. 

 

Πρώτον, είναι πιο οικονομικό για τους επισκέπτες με περισσότερο από το 80% των ιδιωτικών δωματίων κοστίζει κάτω από 100 $/διανυκτέρευση και μέση τιμή 67 $/διανυκτέρευση. Δεύτερον, η διαμονή με έναν οικοδεσπότη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κάποιον να βιώσει την πόλη σαν ντόπιος.

 

Τι νέο έρχεται; 10+2 από τις 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις που μόλις έγιναν διαθέσιμες

 

Εμφάνιση συνολικής τιμής, ξεκάθαρες οδηγίες checkout, βελτιωμένοι χάρτες, επανασχεδιασμένα Αγαπημένα, πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές, προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι, πληρωμή με την πάροδο του χρόνου άμεση πίστωση επανακράτησης. 

 

Ως μέρος των 50+ νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων, λανσάρονται και 25 βελτιώσεις για Hosts, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων τιμολόγησης ώστε να πετύχουν ανταγωνιστικές τιμές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρισή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους. 

 

Περιλαμβάνεται επίσης μια ετήσια προβολή στο ημερολόγιο, η δυνατότητα εύκολης εισαγωγής οδηγιών checkout, αποδείξεων ανάγνωσης και νέων γρήγορων απαντήσεων στα μηνύματα και πολλά άλλα. H παγκόσμια διάθεση έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Διαβατήριο Οικοδεσπότη -  Αποκλειστικά για τα δωμάτια Airbnb, το Διαβατήριο Οικοδεσπότη σάς βοηθά να γνωρίσετε τον οικοδεσπότη σας πριν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας. Απλώς πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη για να δείτε μια μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες για τον εαυτό τους, όπως πού πήγαιναν σχολείο, τι δουλειά κάνουν, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πολλά άλλα.

 

Κατηγορία Airbnb Rooms - Τα Δωμάτια Airbnb είναι εύκολο να τα ανακαλύψετε, με μια νέα κατηγορία που περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο 1 εκατομμυρίου ιδιωτικών δωματίων. Οι καταχωρίσεις περιλαμβάνουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους, όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή.

 

Επανασχεδιασμένα φίλτρα - Το φίλτρο «τύπος χώρου» έχει επανασχεδιαστεί για να διευκολυνθεί η εναλλαγή μεταξύ δωματίων Airbnb, ολόκληρων σπιτιών ή όλων των τύπων χώρων. Η προβολή της μέσης τιμής για κάθε τύπο χώρου γίνεται απλή με ένα βελτιωμένο φίλτρο τιμών που ενημερώνεται με βάση την επιλογή. 

 

Νέες λειτουργίες απορρήτου - Όταν μοιράζεστε ένα σπίτι, το απόρρητο είναι σημαντικό. Όλα τα δωμάτια Airbnb θα υποδεικνύουν ξεκάθαρα εάν η πόρτα του υπνοδωματίου έχει κλειδαριά. Η σελίδα καταχώρησης δείχνει επίσης εάν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα ή ιδιωτικά και αν άλλα άτομα εκτός από τον οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. 

 

Εμφάνιση συνολικής τιμής - Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη συνολική τιμή με χρεώσεις, προ φόρων, σε ολόκληρη την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων αναζήτησης, του φίλτρου τιμών, των χαρτών και των σελίδων καταχώρισης. 

 

Διαφανείς οδηγίες checkout - Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να δουν τις οδηγίες checkout στη σελίδα της καταχώρισης πριν από την κράτηση και θα λάβουν μια υπενθύμιση πριν φύγουν από το σπίτι. Κατά τη διαδικασία κριτικής, οι επισκέπτες μπορούν να μας ενημερώσουν για τυχόν υπερβολικά αιτήματα. Και οι καταχωρήσεις με επαναλαμβανόμενες χαμηλές βαθμολογίες από παράλογες δουλειές θα αφαιρεθούν από την Airbnb.

 

Βελτιωμένοι χάρτες - Χρησιμοποιούνται από περισσότερο από το 80 τοις εκατό των επισκεπτών και γι' αυτό έχουν ενημερωθεί οι χάρτες με ταχύτερη απόδοση, καρφίτσες που παραμένουν κατά τη μεγέθυνση και τη μετατόπιση και περισσότερα αποτελέσματα κατά την αναζήτηση.

 

Επανασχεδιασμένα Αγαπημένα (Wishlists) - Τα Αγαπημένα (Wishlists) περιλαμβάνουν πλέον επανασχεδιασμένο περιβάλλον, αποθήκευση με ένα πάτημα και ένα βελτιωμένο ημερολόγιο που δείχνει τη διαθεσιμότητα των κατοικιών που περιλαμβάνονται στα Αγαπημένα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να προσθέσουν σημειώσεις σε οποιαδήποτε καταχώριση της λίστας επιθυμιών - κάνοντας ευκολότερο να θυμούνται γιατί τους άρεσε. 

 

Πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές - Για διαμονές άνω των τριών μηνών, μειώνεται σημαντικά το τέλος εξυπηρέτησης επισκεπτών μετά τον τρίτο μήνα. Οι επισκέπτες στις ΗΠΑ μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα για διαμονή άνω του ενός μήνα όταν πληρώνουν με τον συνδεδεμένο τραπεζικό τους λογαριασμό. Και κατά την αναζήτηση, η νέα καρτέλα Μήνες διαθέτει νέο περιβάλλον που διευκολύνει την επιλογή σε ένα εύρος από 1-12 μήνες. 

 

Προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι - Δημιουργήθηκε μια αποκλειστική ομάδα υποστήριξης 24/7 για πρόσβαση κατά προτεραιότητα όταν βρίσκεστε σε ταξίδι, με στόχο να απαντάτε στο 90% των κλήσεων στα αγγλικά σε δύο λεπτά ή λιγότερο.

 

Πληρώστε με την πάροδο του χρόνου – Μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Klarna, οι επισκέπτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά μπορούν να υποβάλουν αίτηση πληρωμής για διαμονή σε τέσσερις άτοκες δόσεις μέσα σε έξι εβδομάδες. Για κρατήσεις άνω των 500 $, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν αίτηση για μηνιαία πληρωμή (μόνο στις ΗΠΑ). Θα προστεθούν περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια του έτους. 

 

Άμεση πίστωση επανακράτησης – Εάν ένας οικοδεσπότης ακυρώσει εντός 30 ημερών από την άφιξη, οι περισσότεροι επισκέπτες θα λάβουν μια άμεση πίστωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκ νέου κράτηση άλλης διαμονής αμέσως.

 

Τα δωμάτια Airbnb και περισσότερες από 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις για επισκέπτες και οικοδεσπότες μόλις ξεκίνησαν να κυκλοφορούν. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες σήμερα με την εγγραφή τους Early Access της Airbnb.

 

πηγή: clickatlife.gr