γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ισραηλινού Channel 13, το περιστατικό σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Νετανιάχου με τη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών, όταν η Αναλένα Μπέρμποκ εξαπέλυσε πυρά κατά του Ισραήλ για τον λιμό στη Γάζα, καλώντας τον να δει φωτογραφίες με πεινασμένα παιδιά.

 

Της απάντησε ότι δεν υπάρχει λιμός και αναφέρθηκε σε φωτογραφίες που δείχνουν κατοίκους της Γάζας να λιάζονται σε παραλίες και αγορές γεμάτες προϊόντα.

 

Η Μπέρμποκ φέρεται να του είπε ότι το Ισραήλ πρέπει “...να σταματήσει να κυκλοφορεί τις φωτογραφίες με τη ζωή που υποτίθεται ότι επιστρέφει στην κανονικότητα στον Παλαιστινιακό θύλακα καθώς δεν απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση στη Γάζα. Υπάρχει πείνα στη Γάζα...”.

 

Απάντηση που προκάλεσε την οργή του Νετανιάχου ο οποίος απάντησε οργισμένος: “...Είναι πραγματικό. Δεν είναι σαν αυτό που έστησαν οι ναζί, δεν είμαστε σαν τους ναζί που παρήγαγαν ψεύτικες εικόνες μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας...” (υπεράσπιση α λα “κι εσύ επίσης”).

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Μπέρμποκ σχολίασε: “...Λέτε ότι οι γιατροί μας στο πεδίο στη Γάζα δεν λένε την αλήθεια; Λέτε ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης λένε ψέμματα;...”.

 

Μετά τις αλληλοκατηγορίες για τη διαρροή του περιστατικού στον Τύπο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ είναι “ψευδές” και “παραπλανητικό” και ότι “ουδέποτε υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ”.

 

“Διάψευση” που αποκτά νόημα μόνο αν την δει κανείς ως μια απέλπιδα προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί το “πράσινο γεράκι” η ΥΠΕΞ με τα όσα συμβαίνουν μέσα στη Γερμανία.

 

Εκεί, το “σοσιαλδημοκρατικό γεράκι” η ΥΠΕΣ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η Nancy Faeser (πρόσφατα δήλωσε ότι σκοπεύει να συμπεριλάβει στην εξέταση για τη λήψη γερμανικής υπηκοότητας ερωτήσεις σχετικά με το Ολοκαύτωμα, το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και τη ζωή των Εβραίων στη Γερμανία: “...Από το γερμανικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας του Ολοκαυτώματος απορρέει η ιδιαίτερη ευθύνη μας να προστατεύσουμε τους Εβραίους και το κράτος του Ισραήλ. Αυτή η ευθύνη είναι μέρος της τρέχουσας ταυτότητάς μας...”), είναι υπεύθυνο για την αλυσίδα απαγορεύσεων των διαδηλώσεων και των εκδηλώσεων εντός της Γερμανίας.

 

Όπως, για παράδειγμα, τη ματαίωση της προγραμματισμένης βράβευσης της Παλαιστίνιας λογοτέχνιδας Αντάνια Σιμπλί στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.

 

Ακολούθησαν κι άλλα περιστατικά υποχρεωτικής φίμωσης φωνών, με πιο πρόσφατη την ακύρωση Συνεδρίου για την Παλαιστίνη που θα γινόταν στο Βερολίνο και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη, του ακαδημαϊκού Σαλμάν Αμπού Σίτα και του Χειρουργού και Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης Χασάν Αμπού Σίτα που συνελήφθη.

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδόσει “Betatigungsverbot”: μια διαταγή που δεν συνεπάγεται μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία -γεγονός το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς ισχύει για περιπτώσεις εγκληματιών ή τρομοκρατών κλπ και σίγουρα όχι για ανθρώπους που μάχονται, έστω και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, για την Ειρήνη και τη δικαιοσύνη-, αλλά ακόμα και την απαγόρευση έστω και διαδικτυομένης συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα.

 

“...Θυμίζουμε -γράφει η Νόρα Ράλλη (“ΕφΣυν” 20/4)- ότι πριν από λίγες εβδομάδες το “ΜΕΡΑ25” είχε καταγγείλει πως η Γερμανία “...κλέβει ξανά τα λεφτά των Εβραίων...”: “...Πριν από 80 χρόνια η ναζιστική Γερμανία έκλεβε τα λεφτά των Εβραίων και τους οδηγούσε στα κρεματόρια.

 

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα. Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα δεσμεύει ξανά τα χρήματα Εβραίων. Όχι βέβαια τυχαίων Εβραίων αλλά εκείνων που αντιτίθενται στον Σιωνισμό και στις δολοφονικές τακτικές του Ισραήλ...”.

 

Συγκεκριμένα -συνεχίζει η Ν.Ρ- το γερμανικό παράρτημα της Οργάνωσης “Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη” (Jewish Voice for Peace/ Judische Stimme) έλαβε ειδοποίηση από τη Δημόσια Τράπεζα Berliner Sparkasse (Ταμιευτήριο Βερολίνου) ότι θα δεσμευτεί ο λογαριασμός της μέχρι να τους παραδώσουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των μελών της Οργάνωσης, κάτι που αντίκειται τόσο στην ίδια τη σύμβαση με την Τράπεζα όσο και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)...”.

 

Για τις γερμανικές αρχές, ο εχθρός δεν είναι κάποιος αραβόφωνος διοργανωτής αλλά η διεθνούς άκρως ενοχλητική οργάνωση “Εβραϊκή Φωνή για την Ειρηνη” (IVFP).

 

Ενοχλητικοί, όπως οι Ισραηλινοί ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης, Εβραίοι διανοούμενοι εντός κι εκτός Ισραήλ, οι βουλευτές και τα μέλη του αριστερού αραβοϊσραηλινού κόμματος και του Κ.Κ.Ισραήλ που ανατρέπουν το βολικό αφήγημα μόνιμης αναβίωσης του τραύματος του Ολοκαυτώματος, στο όνομα του οποίου συγχωρούνται τα πάντα.

 

Αφήγημα που αποδομείται όταν επιζήσαντες των στρατοπέδων, ραβίνοι, μεγάλος αριθμός Εβραίων αντιμάχονται τη γενοκτονική εθνοκάθαρση της Ισραηλινής πολιτικής που πασχίζουν να συγκαλύψουν οι κυβερνήσεις της, γερμανοποιημένης ή γερμανίζουσας, Ευρώπης που επιβεβαιώνει σήμερα τον “εφιάλτη” του Thomas Mann που μιλούσε για “Γερμανική Ευρώπη”.

 

Παρόλα αυτά, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανέρχεται στο γνώριμο μέτρο εφαρμογής κυρώσεων κατά εταιρειών με πιθανή οπλική ενίσχυση του Ιράν, αναμασώντας τα περί εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ κλπ κλπ κουνώντας τις φτέρες ως απερίσκεπτος λαγός.

 

“...Σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία του κατηγορητηρίου που παρουσίασε προ ημερών η Νικαράγουα -γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου στο “Infowar” (“ΕφΣυν” 13/4) με τίτλο: “Ο μύθος της μεταμελημένης Γερμανίας”-, όταν οδήγησε τη Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο για “...διευκόλυνση της γενοκτονίας...”, παρουσίαζε ονόματα γερμανικών εταιρειών που θησαυρίζουν από τους πολεμικούς εξοπλισμούς του Ισραήλ.

 

Η Thyssen Krupp λ.χ θα λάβει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την παράδοση 4 κορβετών Sa'ar 6, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εναντίον στόχων στη Γάζα.

 

Η Mercedes εξασφάλισε ένα ακόμη χρυσό συμβόλαιο για 500 φορτηγά που θα μεταφέρουν ισραηλινά άρματα μάχης ενώ η Dynamit Nobel AG (εταιρεία που ίδρυσε ο Άλφρεντ Νομπέλ) πουλάει τις αντιαρματικές ρουκέτες MATADOR, τις οποίες το Ισραήλ χρησιμοποιεί και εναντίον κτηρίων στη Γάζα.

 

Στη λίστα των τυχερών ακολουθούν η Rent Group, η Rhein metall, η MTU κα.

 

Σύμφωνα με το Reuters οι εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστηματων προς το Ισραήλ δεκαπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2022, ενώ στρατιωτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι όσο αυξανόταν η Ισραηλινή βαρβαρότητα τόσα περισσότερα όπλα πουλούσε η γερμανική βιομηχανία στο Ισραήλ.

 

Η άμεση κερδοφορία είναι ένας από τους πιο πρόσφατους παράγοντες της άνευ όρων στήριξης του Βερολίνου στο Τελ Αβίβ...”.

 

Αληθειοφόρα συμβάντα που δείχνουν την εγκατάλειψη πλέον του φαρισαϊκού -έτσι κι αλλιώς- “συνδρόμου της ενοχής” τη θέση του οποίου επανακαταλαμβάνει το “σύνδρομο” Deutschland uber alles.

 

                                                                                                      

Υ.Γ. Το Ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι αξιωματούχοι της χώρας φοβούνται ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Καρίμ Χαν (Βρετανός) θα εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και άλλων αξιωματούχων του Ισραήλ για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στη Γάζα...

 

 

(Η γελοιογραφία είναι του κορυφαίου Βρετανού γελοιογράφου Στιβ Μπελ. Απολύθηκε από τον Γκάρντιαν για τη συγκεκριμένη γελοιογραφία μιας και κρίθηκε αντισημιτική.)