Συναντήσεις με εκπροσώπους πολλών φορέων του εξωτερικού είχε κατά την δεύτερη ημέρα της γερμανικής έκθεσης τουρισμού στο Βερολίνο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης.

 

Στην πιο πάνω φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη συνάντησή του με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Στα αριστερά διακρίνεται ο πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιώργος Φραγκιόγλου.

 

Στην αποστολή, εκτός από τους κ. Αμοιρίδη και Φραγκιόγλου συμμετέχουν και 8 ακόμη πράκτορες και ξενοδόχοι από την Θάσο.

 

Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης, έγιναν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη. Σκοπός της συζήτησης ήταν να βρεθεί τρόπος για στενότερη συνεργασία των τοπικών φορέων του νομού Καβάλας με τους Γερμανούς πράκτορες.

 

Για την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη η εντός έκθεσης παρουσίαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσα από ένα βίντεο με εικόνες της περιοχής, προς την αεροπορική εταιρία Condor η οποία σύντομα αρχίζει τις πτήσεις της από τη Γερμανία προς τη Χρυσούπολη με τελικό προορισμό των επιβατών της, κυρίως την Θάσο.

 

Αργότερα, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Περιφέρειας ΑΜΘ στο κέντρο του Βερολίνου προς τους Σουηδούς, Πολωνούς και Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες καθώς επίσης και τους δημοσιογράφους.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τα μηνήματα που εκπέμπει η συγκεκριμένη έκθεση Τουρισμού, που κάθε χρόνο θεωρείται το «βαρόμετρο» για τη σεζόν που έρχεται, ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε: «τα μηνύματα είναι θετικά και αρκετά αισιόδοξα. Δουλεύουμε μαζί με τους επαγγελματίες της Θάσου και της Καβάλας, όπως και της υπόλοιπης Περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να ενισχύσουμε το έργο τους και να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν ανοδικές τάσεις. Παράλληλα, κάνουμε την κατάλληλη προεργασία για το 2017. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, οι επαγγελματίες και φορείς όπως το Επιμελητήριο, οι Δήμοι κι εμείς ως Περιφέρεια συνεργαζόμαστε για τον κοινό στόχο. Πιστεύω ότι μόνο με σκληρή δουλειά και συνεργασία θα πάμε μπροστά. Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν αλλά αν υπάρχει συνέργεια και πίστη στο στόχο, τα ξεπερνάμε όλα. Στα εύκολα δεν μάθαμε. Συνεπώς… χαμόγελο, αισιοδοξία, προβολή πλεονεκτημάτων και πάνω από όλα συνεργασία και θα πάμε ακόμη καλύτερα».