Την αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Μιχάλη Αμοιρίδη προκάλεσε το δημοσίευμα του KavalaNews.GR σχετικά με το βίντεο τουριστικής προβολής το οποίο δημιουργήθηκε από φωτογραφίες του αρχείου της Περιφέρειας.

 

Ο κ. Αμοιρίδης βρίσκεται στη Γερμανία όπου την Τετάρτη άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου.

 

Όπως δήλωσε, το συγκεκριμένο βίντεο δεν αποτελεί μέρος κάποιας εργολαβίας για την τουριστική προβολή αλλά δημιουργήθηκε εκ των ενόντων, χωρίς κόστος, απλά με την αξιοποίηση του φωτογραφικού αρχείου που ήδη είναι διαθέσιμο.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είπε πως μέχρι τώρα η Περιφέρεια προέβαλε διαδοχικές φωτογραφίες σε οθόνες, στις εκθέσεις που συμμετέχει, και ότι φέτος έγινε μια προσπάθεια καλύτερης επεξεργασίας των εικόνων αυτών, ώστε το βίντεο να μην είναι κουραστικό.

 

«Ακόμη δεν είδατε τα βίντεο τουριστικής προβολής» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι είναι στα σκαριά ορισμένες κινήσεις με πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια, αφού σύντομα η Περιφέρεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς μέσα από το νέο ΕΣΠΑ σχετικά με την τουριστική προβολή, στους οποίους θα περιλαμβάνεται και η δημιουργία βίντεο προβολής της περιοχής, με επαγγελματικά κριτήρια (λήψεις, σενάριο, ηθοποιούς κλπ).

 

Σχετικά με τα μηνύματα που εκπέμπει η γερμανική και ευρύτερα η ευρωπαϊκή αγορά, όπως αυτά καταγράφηκαν την πρώτη ημέρα της διεθνούς έκθεσης του Βερολίνου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε πως αυτά είναι ιδιαιτέρως θετικά και δεν αποκλείεται η φετινή σεζόν να κινηθεί ακόμη καλύτερα και από την περσινή.

 

Εκτίμησε ότι το πρόβλημα με τις ροές προσφύγων και την προσωρινή φιλοξενία έχει επηρεάσει ελάχιστα νησιά (3 ή 4 το πολύ) και όχι το σύνολο της Ελλάδας ή το σύνολο των νησιών.

 

Όπως είπε, οι κρατήσεις από εδώ και πέρα θα έχουν ανοδική πορεία κι αυτό φαίνεται από πολλούς τουριστικούς οργανισμούς αλλά και από τις πολλές πτήσεις που αρχίζουν το επόμενο διάστημα προς το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

 

Εξάλλου, παρατηρούνται ανοδικές τάσεις και στην βαλκανική και τουρκική αγορά ενώ από φέτος ενισχύεται σημαντικά και το ρεύμα τουριστών από την Κύπρο.