Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έξι υποθέσεις απατών εκ των οποίων τέσσερις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 28-9-2023 έως 2-4-2024 σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ημεδαπών στην Ξάνθη και σε οικισμό της Θάσου.

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, η οποία περιλαμβάνει και δύο τουλάχιστον άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

 

Αναλυτικότερα, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη από τους παραπάνω αστυνομικούς, εξακριβώθηκε ότι άγνωστοι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

 

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε ο συλληφθείς δράστης σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.210 Ευρώ και τιμαλφή δηλωθείσης αξίας 76.400 Ευρώ.

 

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο και κατασχέθηκε.

 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του δράστη και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.