Μία στις τρεις θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι κενή σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας Γιώργο Τεπελόπουλο.

 

Όπως είπε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 το ακτινολογικό τμήμα κινδυνεύει να μείνει με έναν ακτινολόγο. Εξάλλου, την κατάσταση με τα μεγάλα κενά (πάνω από 30% σε ιατρικό και πάνω από 50% σε λοιπό προσωπικό) έρχεται να δυσχεράνει το γεγονός ότι δύο άτομα που διορίστηκαν πρόσφατα εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και αναμένεται να επιστρέψουν στις πόλεις τους σύμφωνα με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος.

 

«Περιμένουμε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όπως φαίνεται θα δημιουργηθούν και κενά από εργαζόμενους που εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Ίσως είναι κι ένας έμμεσος τρόπος για να επιστρέψει ένας εργαζόμενος στον τόπο του»,

 

είπε ο κ. Τεπελόπουλος.

 

Τόνισε ότι η στελέχωση του Νοσοκομείου σε γιατρούς είναι στο 65% την ώρα που όπως εξήγησε το Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί ατύπως ως περιφερειακό καθώς τα Νοσοκομεία των όμορων νομών είναι υποστελεχωμένα σε χειρότερο βαθμό.

 

«Ο κόσμος πολλές φορές έρχεται απευθείας εδώ πριν καν πάει στα νοσοκομεία της περιοχής του γιατί θεωρεί ότι εμείς είμαστε καλύτερα.

 

Φέτος είχαμε πάρα πολλούς τουρίστες και από την Καβάλα και από τη Θάσο

 

Υπήρχαν μέρες που είμασταν γεμάτοι τουρίστες στις κλινικές

 

Με τη δυναμική που αποκτά ο νομός με την τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει αντιστοίχως και το Νοσοκομείο να ενισχυθεί για να ανταπεξέλθει»,

 

είπε ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ.