Το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ Καβάλας αλλά και των γύρω περιοχών, για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση των μελών του στην αντιμετώπιση του κινδύνου που προκλήθηκε στους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της πυρκαγιάς, ευχαριστεί ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης

Σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Στις 21.8.2023 ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από τα μέλη του ΕΚΑΒ, καθώς η πυρκαγιά αλλά και ο έντονος καπνός απειλούσαν τόσο το ίδιο το Νοσοκομείο, όσο και τους ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί.

 

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο και μετατράπηκε σε πλωτό Νοσοκομείο. Τα πιο βαριά περιστατικά, μεταξύ αυτών και 11 νεογνά, διακομίστηκαν με την βοήθεια του ΕΚΑΒ Καβάλας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Στις 22.8.2023, το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο συνόδευσε ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας, όπου και το υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Υποστράτηγος Νικόλαος Αθάνατος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης. 29 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με την βοήθεια 23 ασθενοφόρων από τα ΕΚΑΒ Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας και Αλεξανδρούπολης, ασθενοφόρων του Ελληνικού Στρατού, με την συνδρομή εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και στρατιωτών.

 

Τέλος, σήμερα, στις 24.8.2023 ξεκίνησε η επιστροφή των ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τα μέλη του ΕΚΑΒ Καβάλας.

 

Από την πρώτη στιγμή τα μέλη του ΕΚΑΒ Καβάλας, αλλά και των γύρω περιοχών, προχώρησαν σε ανάκληση των αδειών τους και των ρεπό, ώστε να συνδράμουν άπαντες στην αντιμετώπιση του κινδύνου που προκλήθηκε από την εκτεταμένη πυρκαγιά.

 

Παράλληλα, τα Αστικά ΚΤΕΛ Καβάλας συνέδραμαν στη μεταφορά των συνοδών των ασθενών.

 

Επίσης, το Πυροσβεστικό Πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας κατέπλευσε στις ακτές της Αλεξανδρούπολης και βοήθησε στον απεγκλωβισμό 8 συμπολιτών μας που είχαν αποκλειστεί λόγω της πυρκαγιάς.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά:

 

«Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του ΕΚΑΒ, καθώς και όλο το υγειονομικό προσωπικό που από την πρώτη στιγμή και με ιδιαίτερη αυταπάρνηση συνεισέφεραν τα μέγιστα σε μια ακόμα απαιτητική στιγμή. Το ίδιο έπραξαν βέβαια τα Αστικά ΚΤΕΛ Καβάλας και οι Πυροσβεστικές μας δυνάμεις όπου και αν τους ζητήθηκε.»