Από τις 5 έως τις 11 Ιουλίου έγιναν 8 συλλήψεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για διακίνηση ναρκωτικών, με 2 από αυτές να γίνονται στην Καβάλα.

 

Σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

 

“Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως και 11-7-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν οκτώ ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τρείς οικίες και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, συνολικά 214,36 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, επτά (7) τσιγάρα κάνναβης, ένα (1) φυτό κάνναβης ύψους 4 εκατοστών, πέντε (5) ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, ένας (1) θρυμματιστής και μία (1) πλαστική ζυγαριά.

 

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Σαμοθράκης, ένας ημεδαπός στην Κομοτηνή, δύο ημεδαποί σε περιοχές της Καβάλας και δύο ημεδαποί σε περιοχές της Δράμας.

 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις οκτώ υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Ασφάλειας Κομοτηνής, Καβάλας και Δράμας και το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης.”