Μπορεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας να περιλαμβάνει κάθε χρόνο ένα σωρό στοιχεία που λίγοι πολίτες καταλαβαίνουν, ωστόσο αυτή τη φορά έκρυβε και τρεις ειδήσεις που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

 

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, από αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει ο αγαπημένος θεσμός του Cosmopolis ενώ θα διεξαχθεί κανονικά, όπως ειπώθηκε, και το AirSea Show.

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης έκανε γνωστό ότι μέσα στον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά (ο οποίος ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης) έχουν περιληφθεί ειδικοί κωδικοί για τα κονδύλια των δύο διοργανώσεων.

 

Μάλιστα ο κ. Καλανταρίδης υποσχέθηκε «ένα καλύτερο AirSea Show, που θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο» χωρίς ωστόσο να είναι σαφές που θα βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα τα οποία… ήταν άφαντα το 2015.

 

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θα δούμε Cosmopolis άλλων εποχών τότε που ο προϋπολογισμός του άγγιζε τις 800.000 ευρώ, για να προκαλέσει την αντίδραση (σχετικά με το ποσό) του δημοτικού συμβούλου Ν.Μαυρίδη.

 

Η τρίτη σημαντική είδηση που προέκυψε είναι ότι προβλέφθηκε κονδύλι ύψους 200.000 ευρώ για την αγορά ενός ακινήτου από τον Δήμο Καβάλας, με σκοπό να στεγάσει πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Πρόκειται για την καπναποθήκη επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου εκεί όπου παλιότερα λειτουργούσε το «Παλιό Ωδείο» που άφησε εποχή για τις συναυλιακές και όχι μόνο εκδηλώσεις του.

 

Το ακίνητο θα αγοραστεί από εταιρία ακινήτων της AlphaBank. Το θέμα είναι αν ο Δήμος είναι σε θέση να συντηρήσει ένα τέτοιο κτίριο, αφού πρώτα προβεί σε «σωστικές εργασίες» και πλήρη διαμόρφωση του χώρου…