Το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας  «Δημωφέλεια». Το πρωτάθλημα αυτό στο οποίο συμμετέχουν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι, αρχίζει στις 30 Νοεμβρίου στον Αμυγδαλεώνα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάιο.

 

Θα διεξάγονται δύο αγώνες κάθε Δευτέρα, ο πρώτος στις 7 το απόγευμα και ο δεύτερος αμέσως μετά στις 9 το βράδυ.

 

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε η πρόεδρος της «Δημωφέλειας» Αναστασία Ιωσηφίδου η οποία εξήγησε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που έρχεται σε συνέχεια του Παιδικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ που έχει γίνει θεσμός για τον Δήμο Καβάλας λόγω της μεγάλης επιτυχίας του.

 

Στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ θα συμμετέχουν εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων. Οι αθλητές είναι από 30 ετών και πάνω. Η «Δημωφέλεια» απευθύνθηκε σε πολλούς εργασιακούς χώρους και υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

 

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες,  γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, γυμναστές, εργαζόμενοι της ΒΦΛ, εργαζόμενοι των Πετρελαίων, ασφαλιστές και τραπεζικοί υπάλληλοι.

 

Σκοπός του είναι να επιφέρει σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων, να αναπτυχθεί ένα πρωτάθλημα χαράς και εκτόνωσης των εργαζομένων, όπως σημείωσε η κ. Ιωσηφίδου.

 

Το πρωτάθλημα διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ενώ πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος είναι ο Χρήστος Μπακλατζής.