Στη δημιουργία μιας νέας θεατρικής σκηνής που θα στελεχωθεί από αποφοίτους του τμήματος Υποκριτικής Θεάτρου και Κινηματογράφου προχωράει το ΔΙΕΚ Καβάλας (Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) στο πλαίσιο της επαγγελματικής ενασχόλησης και κατάρτισης των αποφοίτων του τμήματος.

 

Η λειτουργία του τμήματος Υποκριτικής Θεάτρου και Κινηματογράφου του δημόσιου ΙΕΚ στην πόλη της Καβάλας ξεκίνησε το 2020 και μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από αυτό συνολικά 35 άτομα που ήδη συμμετέχουν σε ερασιτεχνικές σκηνές της Καβάλας και της ευρύτερη περιοχής.

 

Ο κάθε απόφοιτος του τμήματος λαμβάνει πιστοποιημένη κατάρτιση θεωρητική και πρακτική μετά από κρατικές εξετάσεις, που τον καθιστούν ικανό και υπεύθυνο να αναλάβει, να δημιουργήσει αλλά και να υπηρετήσει διάφορους ρόλους στο χώρο του θεάματος όπως το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

 

Οι σπουδαστές του τμήματος έχουν ανεβάσει με επιτυχία την περασμένη σχολική χρονιά στη σκηνή του «Γιάννης Παπαϊωάννου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας το έργο «Σώματα που ψάχνουν ρόλους» σε διδασκαλία - σκηνοθεσία του Μάκη Ευθύμιου Ακριτίδη.

 

Αξίζει να τονιστεί ότι οι σπουδαστές του τμήματος εκπαιδεύονται και καταρτίζονται πάνω στην υποκριτική, την ορθοφωνία, το χορό, τη κινησιολογία, τη μουσική, το τραγούδι, τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία, ενώ παρακολουθούν μαθήματα για την ιστορία του θέατρου και του κινηματογράφου καθώς επίσης για το αρχαίο δράμα και τη σκηνοθεσία.

 

Η δημιουργία της νέας θεατρικής σκηνής στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους σπουδαστές να γνωρίσουν από κοντά ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας αποκομίζοντας έτσι πολύτιμες εμπειρίες και ακόμα περισσότερες πρακτικές γνώσεις.

 

(δελτίο Τύπου ΔΙΕΚ Καβάλας)