Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τον Υπουργό Τουρισμού κ.Βασίλη Κικίλια κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης  στην Π.Ε. Καβάλας.

 

Ο Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Δήμο Νέστου, όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ.Σάββα Μιχαηλίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που εκτέθηκαν.

 

Εν συνεχεία, ο Υπουργός  μετέβη στο νησί της Θάσου, όπου και πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ. Αντώνη Μιτζάλη, στη συνέχεια με τον Δήμαρχο Θάσου κ.Ελευθέριο Κυριακίδη, ενώ ακολούθησε συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος διάφοροι φορείς και εκπρόσωποι των επαγγελματιών του νησιού με κύριο θέμα την ανάγκη ανάπτυξης των τουριστικών υποδομών της περιοχής. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της δυνατότητας της αύξησης του αριθμού τουριστών, πέρα από αυτούς που προέρχονται από τον  οδικό τουρισμό όπως και η ανάγκη επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

 

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της Μαρίνας του Λιμένα Θάσου που δεν λειτουργεί, λόγω των ελλείψεων σε μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και που δεν έχει ακόμη παραδοθεί, όπως επίσης και το θέμα που αφορά το «Παλατάκι» στα Λιμενάρια Θάσου και τον τρόπο αξιοποίησής του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Ο Υπουργός ενημέρωσε για τη δράση του Υπουργείου στο εξωτερικό όσον αφορά και την περιοχή μας και επισήμανε την δυνατότητα εκμετάλλευσης διάφορων χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από τους ιδιώτες, ενώ αναφέρθηκε και στην επιδότηση της αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας για το χειμερινό διάστημα μέσω του Υπουργείου. Επίσης, ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών τόσο εκ μέρους των τοπικών φορέων όσο και εκ μέρους των ιδιωτών. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ τον Υπουργό για το ενδιαφέρον  που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν. Είμαι βέβαιος πως με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, η περιοχή μας έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό όχι μόνο των Βαλκανικών αλλά όλων των Ευρωπαϊκών χωρών».