Θιγμένος με τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης με αφορμή την κατασκευή του έργου δικτύου ύδρευσης στον πρώην δήμο Φιλίππων. 

 

 

Θεωρεί ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ τον κορόιδεψε καθώς του είπε ότι το έργο δεν έχει ακόμα ούτε καν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενώ διαπιστώθηκε ότι έχει κατατεθεί ήδη αίτηση χρηματοδότησης από τις 30 Ιουνίου. 

 

Ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αλλά και στις αρμόδιες αρχές.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Ζεκερίδης αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε στην Καβάλα την περασμένη εβδομάδα είπε ότι αισθάνθηκε βαθύτατα προσβεβλημένος από τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν. Όπως εξήγησε, ο ίδιος πήγε με καλές προθέσεις στη συνάντηση αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε ότι προσπάθησαν να τον κοροϊδέψουν.

 

«Με παρά θεώρησαν για βλάκα στη σύσκεψη. Οι όροι της σύμβασης που έχουμε δεν τηρούνται και για τον λόγο αυτό θα κάνουμε προσφυγή στην αποκεντρωμένη και στις αρμόδιες αρχές», είπε ο κ. Ζεκερίδης φανερά ενοχλημένος.

 

Επισήμανε πως οι ποσότητες του νερού δεν είναι πλέον οι ίδιες όπως στο παρελθόν και πως στην περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα με την ύδρευση του Δοξάτου εξαιτίας του έργου τότε θα αντιδράσει.

 

«Θα αντιδράσω για να εξασφαλίσω νερό για τον Δήμο μου.  

 

Δεν υπάρχει μελέτη για την ικανότητα των πηγών δεν μπορεί επειδή ο Δήμος Καβάλας που έχει προσβάσεις στα υπουργεία να μας θεωρεί ανάπηρους εδώ στο δήμο Δοξάτου. Εμείς θέλουμε να δούμε πως θα μπορέσουμε να έχουμε νερό και οι δύο. Αν δεν έχουμε εμείς νερό τότε ναι θα αναγκαστούμε να κόψουμε το νερό. Το νερό είναι αγαθό αλλά οι πηγές είναι στο αγρόκτημα Κυργίων του δήμου Δοξάτου», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Είχα πει ότι θέλω να έχουμε μια καλή συνεργασία. Όταν πήγα στην ΔΕΥΑΚ μου είπαν ότι το έργο δεν έχει προχωρήσει γιατί δεν ήταν έτοιμη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Φεύγοντας από εκεί και πηγαίνοντας στο γραφείο μου  διαπίστωσα ότι η ΔΕΥΑΚ είχε καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση και μέσα στην πρόταση υπήρχε και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  Με κορόιδεψαν. Μάλιστα ξέρω ότι έγιναν προσπάθειες από τον δήμαρχο Καβάλας να πάρει θετική γνωμοδότηση από τη διεύθυνση υδάτων.

 

Μου είπαν ότι δεν υπάρχει ακόμα μελέτη ενώ είχαν ήδη καταθέσει και πρόταση χρηματοδότησης. Μας θεώρησαν βλάκες και μας πρόσβαλαν.

 

Στοιχειώδης σεβασμός δεν υπήρξε πήγα με γη και ύδωρ έτσι πήγα… και τέλος πάντων είμαι ένας άνθρωπος που παρείχα υπηρεσίες στην Καβάλα 40 χρόνια με ξέρουν δεν τους είμαι άγνωστος», είπε γεμάτος πικρία ο δήμαρχος Δοξάτου.