Νερό

Με τον φόβο ότι και φέτος θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα την τουριστική περίοδο με την ύδρευση του χωριού τους ζουν οι κάτοικοι στη Σκάλα Καλλιράχης.

Η ομάδα “Θάσος Νερό SOS” που δημιουργήθηκε για την υπεράσπιση του δικαιώματος στο νερό, σε ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν δεν θέλουμε να πούμε το νερό νεράκι, θα πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την συγχώνευση των ΔΕΥΑ της χώρας σε 13», και ενημέρωσε ότι υιοθετεί τις θέσεις της Πρωτοβουλίας για την Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού. 

Την απαγόρευση κατανάλωσης νερού στο Γλυκάδι της Θάσου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση της Σκάλας Καλλιράχης στη Θάσο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Θάσου το πρόβλημα υφίσταται από την γεώτρηση της Σκάλας Ραχωνίου μέχρι την δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης.

“Εδώ και αρκετά χρόνια στο νησί μας και ειδικά στο νότιο τμήμα του, υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να το στερούνται «περιοδικά» και να ανησυχούν εύλογα για το τι μέλλει γενέσθαι” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα προς το Δήμο Θάσου για τα προβλήματα με το νερό.

Χωρίς νερό από χθες Δευτέρα 19 Ιουνίου είναι οι οικισμοί στα ψηλά του δημοτικού διαμερίσματος Λιμεναρίων Θάσου.

Με νέα επιβάρυνση στις τιμές του νερού, των αναψυκτικών, της μπύρας και του κρασιού θα είναι αντιμέτωποι οι καταναλωτές από 1η Ιουλίου.

Απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του νερού εξέδωσε το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θάσου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Για βιασύνη «που κρύβει άλλα πράγματα» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καβάλας οι οποίοι ζητούν την απόσυρση των άρθρων τού υπό συζήτηση νομοσχεδίου το οποίο μέσω της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας αφήνει ανοιχτό παράθυρο στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των αστικών αποβλήτων τάσσεται ο Γιάννης Εριφυλλίδης.

Τετράωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 13/03/2023 και την Τρίτη 14/03/2023 από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 εξήγγειλε η ΔΕΥΑ Καβάλας με μοναδικό αίτημα να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά.οινω

Το υδρογόνο είναι ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στη φύση και δε θα εξαντληθεί. Ωστόσο για την ώρα δεν λειτουργεί κανένας σταθμός υδρογόνου στα Βαλκάνια.

Επίσημες οδηγίες εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση ΠΑΓΕΤΟΥ (για τα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών) ενόψει της κακοκαιρίας.

Τα ακραία υδάτινα μετεωρολογικά φαινόμενα επηρέασαν όλο τον πλανήτη το 2021, ενώ δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανεπαρκή ή καθόλου πρόσβαση στο νερό, υπογραμμίζει ο ΟΗΕ με βάση την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Πού παρατηρούνται υπερβάσεις και υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων στο πόσιμο νερό; Τι δείχνουν οι μετρήσεις και ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»; Ποια προβλήματα υγείας κρύβονται στο... ποτήρι μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν πλήθος δημοσιευμάτων σχετικά με το ενδεχόμενο ο Δήμος Δοξάτου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΔΕΥΑ Καβάλας

Θιγμένος με τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης με αφορμή την κατασκευή του έργου δικτύου ύδρευσης στον πρώην δήμο Φιλίππων. 

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή

νερού την Τρίτη 26-07-2022 από ώρα 01:00 έως 06:00, των παρακάτω οδών της πόλης:

Οι καταναλωτές μπορούν πλέον από το κινητό να πληρώνουν τους λογαριασμούς στη ΔΕΥΑ Καβάλας.  

«Κραυγή αγωνίας» από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας, που κινδυνεύουν να «πνιγούν στα χρέη» καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος έχει εκτινάξει το κόστος λειτουργίας τους.

Στην σύσταση προς τους καταναλωτές να αποφύγουν την χρήση νερού για πόση και μαγείρεμα στην κοινότητα του Ακροπο

Η ΔΕΥΑ Παγγαίου ενημερώνει του καταναλωτές της ότι μετά τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τεράστιο όγκο νερού από τις συνεχείς βροχοπτ

«Η απαγόρευση χρήσης νερού στο χωριό των Φιλίππων λόγω των νιτρικών και η αποτυχία της νέας γεώτρησης της ΔΕΥΑΚ να βρει νερό κάνουν επιτακτική την ανάγκη να τοποθε

Σελίδες