Τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και τον Θάσιο στην καταγωγή Γιώργο Παπαφιλίππου συνάντησαν μέλη της τοπικής οργάνωσης Θάσου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

 

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πρίνου, ιδιαίτερα τώρα που ο πρόωρος χαμός του διευθυντή του, Δημήτρη Έλληνα, καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν και πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να μην κλείσει η μονάδα.

 

Επί τάπητος τέθηκε και το μείζον θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενόψει και της μείωσής τους που ισχύει από την 1η Οκτώβρη αλλά και της περαιτέρω μείωσης δρομολογίων που αναμένεται από την 1η Νοέμβρη και για το διάστημα μέχρι και το τέλος του ερχόμενου Απριλίου.

 

Αυτό που είπαν οι τρεις βουλευτές είναι ότι σε πρώτη φάση θα ζητήσουν από τον υπουργό Ναυτιλίας, με επιστολή τους, να μην υπάρξει μείωση δρομολογίων κυρίως στη γραμμή του Πρίνου η οποία την τελευταία 10ετία τουλάχιστον δέχεται και τα μεγαλύτερα πλήγματα από την εμπορική πολιτική των εταιριών.

 

Εκτός από τον υπουργό Ναυτιλίας, η επιστολή των βουλευτών θα απευθύνεται και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

 

Σε επόμενη φάση και σίγουρα μετά την ορκωμοσία τους, οι τρεις βουλευτές θα ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ώστε να σιγουρευτούν ότι οι πιέσεις τους θα πιάσουν τόπο.