γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

 

Το όνειρο του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του να στήσουν κάλπες την Άνοιξη, να ανατρέψουν όλα τα προγνωστικά και να πάρουν το παιχνίδι, μάλλον αποδείχθηκε όνειρο καλοκαιρινής νυκτός…

 

Ο τρόπος με τον οποίον έκαναν οι υπουργοί του τον ψόφιο κοριό στο θέμα των υποκλοπών και τον άφησαν… παγωτό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, έχει εκνευρίσει τους ενοίκους του Μαξίμου που μάλλον εκτόξευσαν παραπολιτικό με το παράπονο του μεγάλου ενοίκου προς όσους δεν τον στήριξαν αρκούντως!

 

Μόνο κάποιοι πήγαν να τραβήξουν την βαριά κουβέρτα από πάνω του όπως Άδωνις, Αθανασίου και κάποιοι άλλοι και τα έκαναν χειρότερα.

 

Ένα τους πρέπει…

 

Ανασχηματισμός και μάλιστα παραμονές εκλογών να τρέχουν και να μην φτάνουν!

 

Βέβαια μπροστά τους μετά τις υποκλοπές έχουν να διαχειριστούν μια ΔΕΘ η οποία δεν έχει την παλιά αίγλη, αλλά τα ΜΜΕ του κέντρου την παίζουν κανονικά και αυτό το σχέδιο το ονομάζουν με την κωδική ονομασία «φυγή προς τα εμπρός…»!

 

Μάλιστα διαρρέουν ότι το σχέδιο για «φυγή προς τα μπρος»,  μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, επεξεργάζεται ο Πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες.

 

Και συμπληρώνουν ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής και τις… «μάχες» στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ανοίγει ο δρόμος για το κεφάλαιο… «Δ.Ε.Θ.» αλλά και για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., όπου η παρουσία του θα σηματοδοτήσει τυπικά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

 

Ο κ.  Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη θα δώσει το περίγραμμα της κοινωνικής ατζέντας που θα δρομολογήσει ως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης της Ν.Δ., επισημαίνοντας σε κάθε τόνο ότι όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα συνεχίζεται η στήριξη των πολιτών, εντός των πλαισίων που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

 

«Μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας (στον ΣΚΑΙ), ερωτηθείς για την πιθανότητα και τρίτου Fuel Pass από το φθινόπωρο και άλλων μέτρων στήριξης.  «Τότε, με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις.

 

Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

Και φτάνουμε στο δια ταύτα μια και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να λάβει ο Πρωθυπουργός τις τελικές του αποφάσεις για τον ανασχηματισμό ή όχι, του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Οι εισηγήσεις που δέχεται είναι οι αλλαγές να γίνουν πριν από τη Δ.Ε.Θ., σηματοδοτώντας ένα… πολιτικό restart.

 

Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι είναι αναγκαίο ο ανασχηματισμός να είναι ευρύς και να προκύψει ένα φρέσκο σχήμα που θα έχει ορίζοντα το τέλος της άνοιξης του 2023, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές.

 

Βεβαια αυτά είναι λόγια του αέρα που θα τα πάρει το μελτέμι του Αυγούστου, εφόσον στην κυβέρνηση περιμένουν τα στοιχεία του τουρισμού, ο Σταϊκούρας να ρίξει λίγο χρήμα στην πιάτσα και πριν ξεκινήσει ο Γολγοθάς του φθινοπώρου με τις θερμοκρασίες να είναι σχεδόν καλοκαιρινές να στήσουν τις κάλπες …γιατί το κλίμα είναι βαρύ, οι Τούρκοι μας την πέφτουν και γενικότερα …έτσι πρέπει!

 

Το επόμενο δεκαπενθήμερο πάντως θα είναι καθοριστικό ακόμα και γι’ αυτό το θέμα καθώς ο χρόνος πλέον είναι λιγοστός έως την ΔΕΘ. Αν ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πορευτεί με νέους συνεργάτες στο πλευρό του πολλοί θεωρούν ότι τώρα είναι η κατάλληλα συγκυρία έτσι ώστε να ενημερωθούν από τους προκατόχους τους και να μπορέσουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης με τρόπο που θα είναι επωφελής φυσικά για τους πολίτες αλλά και για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

 

Μέχρι τότε έχει λένε τα σαίνια τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Παύλο Μαρινάκη για να στήσουν το παιχνίδι, λες και οι άλλοι είναι ανενεργοί!

 

Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα, θέλει να επενδύσει με έναν ανασχηματισμό σε λαοπρόβλητους υπουργούς που μέχρι χθες τους είχε στα αζήτητα και να αλλάξει το κλίμα ακόμη και στους νεοδημοκράτες οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να γυρίζουν την πλάτη στον Κυριάκο!

 

Η εξίσωση είναι δύσκολη και καλούνται υψηλού IQ μαθηματικοί της πολιτικής για να την λύσουν!

 

Μέχρι τότε η Παναγιά να βοηθήσει όλο τον κόσμο!