«Δεν ήταν ανάγκη να δημιουργηθεί όλο αυτό το αλαλούμ γύρω από τα εμβόλια», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο γιατρός Νίκος Κιοσές και απαντά σε ερωτήσεις γύρω από την 4η δόση. 

 

«Όταν σου λέει η υφυπουργός Υγείας κάνε το εμβόλιο αν νιώθεις ανασφάλεια αυτό είναι πολύ κακό. Ένα εμβόλιο πάντα μπορεί να έχει παρενέργειες έστω και ελάχιστες. Τα κάνουμε γιατί τα οφέλη είναι ασύγκριτα περισσότερα. Εδώ όμως μας λένε κάντε το εμβόλιο αν έχετε ανασφάλεια ενώ δεν καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις», τονίζει.

 

Αυτό που εξηγεί ο κ. Κιοσές είναι ότι: «Δεν παραχωρούμε στον ασθενή το δικαίωμα να αποφασίζει για τα φάρμακα. Δεν γίνεται αυτό, ούτε καν για την αντιβίωση. Εδώ τώρα τι λέμε; Αν θέλετε κάντε το εμβόλιο για να νιώσετε καλύτερα;».

 

«Αυτός που έχει κάνει τις 3 δόσεις θα πρέπει να περιμένει τα νέα πολυδύναμα εμβόλια το φθινόπωρο δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση η επιτροπή. Είναι μια ατυχής απόφαση», συμπληρώνει.

 

Επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες μετά από νόσηση

 

Για την επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες μετά από νόηση με covid είπε ότι: 

 

«Για μένα θα πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα που τα παιδιά θα πρέπει να απέχουν από τις αθλητικές τους δραστηριότητες και ούτε οι σύλλογοι δεν θα πρέπει να τα καλούν αμέσως πίσω. Εννοώ να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε έντονη σωματική καταπόνηση», λέει ο γιατρός.

 

Αυτό αφορά τους πάντες αλλά επικέντρωσα στους νέους και εφήβους σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε αθλητικά σωματεία.

 

Αναφορικά με τη μάσκα είπε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται στους κλειστούς χώρους. Τόνισε ωστόσο ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

 

Για τις παραλλάξεις Ο4 και Ο5 είπε ότι χτυπάνε κυρίως στο ανώτερο αναπνευστικό. Τα συμπτώματα είναι έντονη κεφαλαλγία, πονόλαιμος και κακουχία. Πάντα υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να πάθουν πνευμονία.

 

 Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: