εμβόλια

Να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της Γρίπης και του COVID-19 ζήτησε από τις ευπαθείς ομάδες και όσους είναι άνω των 60 ετών, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. 

Εμβολιασμός παιδιών πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Πηγών του Δ. Νέστου από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Χίλιες εξακόσιες τριάντα τρεις (1.633) αναφορές για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά της Covid-19 υποβλήθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο του συστήματος φαρμακοεπαγρύπνησης.

Το 17,1% των παιδιών 5 – 11 ετών, το 41,3% των εφήβων 12 – 14 ετών και το 53,56% της ηλικιακής ομάδας 15 – 17 ετών έχουν ολοκληρώσει μέχρι σήμερα τον βασικό εμβολιασμό τους στην Ελλάδα.

Η πιθανότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας - φλεγμονής του μυ της καρδιάς - μετά από την τρίτη ενισχυτική (αναμνηστική) δόση εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 παραμένει σπάνια.

«Δεν ήταν ανάγκη να δημιουργηθεί όλο αυτό το αλαλούμ γύρω από τα εμβόλια», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο γιατρός Νίκος Κιοσές και απαντά σε ερωτήσεις γύρω από την 4η δόση. 

Τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

Όπως είπε:

 

Τους λόγους που χρειάζονται να διασωληνωθούν ακόμα και πλήρως εμβολιασμένοι εξηγεί ο γιατρός Νίκος Κιοσές.

Έξι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης τέθηκαν με απόφαση του μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.

«Εξακοκολουθούμε να έχουμε πολλούς θανάτους, οι δείκτες παραμένουν ψηλά», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης γι

Στο χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των ατόμων άνω των 60 και στην αποσάθρωση του δημόσιου συστήματος Υγείας αποδίδει ο γιατρός Νίκος Κιοσές τον μεγάλο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό που συνεχίζει να καταγράφει η χώρα μας. 

Ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας προσέφερε στους Γιατρούς του Κόσμου

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου η διαδικασία για την επιβολή προστίμων σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσους ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αρχίζει να εφαρμόζεται στην πράξη, καθώς η κυβέρνηση εδώ και καιρό δήλωνε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στο μέτρο.

Η λήξη της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες, για όσους δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση, θα τεθεί σε ισχύ από την Φεβρουαρίου,

Εξασθένιση της Όμικρον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου χωρίς να προκύψει κάτι άλλο μετά ή εμφάνιση ακόμη μίας μετάλλαξης, η οποία θα είναι περισσότερο μεταδοτική και ακό

Απαντήσεις σε άτομα που ετοιμάζονται να κάνουν την τρίτη δόση αλλά φοβούνται ότι έχουν εκτεθεί στον ιό, έδωσε σήμερα η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Μία από αυτές τις κλινικές έρευνες για τις αμέτρητες πρακτικές χρήσεις τέτοιων εμβολίων γεννά ελπίδες σε εκείνον τον τομέα της ιατρικής επιστήμης που έχει ταχθεί στον πόλεμο ενός σχεδόν «προαιώνιου» εχθρού, δηλαδή του καρκίνου.

Νέα ευχάριστα νέα για την Θάσο. Το νησί έπεσε ακόμα μία κατηγορία στον επιδημιολογικό χάρτη της Πολιτική Προστασίας. 

 

Από το πορτοκαλί-επίπεδο 3 κατέβηκε στο κίτρινο-επίπεδο 2. 

Με δύο δόσεις και με το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, που σημείωσε ότι η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα για τον εμβολιασμό τους. 

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Καβάλας σύμφωνα με όσα είπε ο παθολόγος Ξενοφών Κροκίδης στον KavalaNews 102.8

Σταθερός αλλά υψηλός είναι ο αριθμός των νοσηλειών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Καβάλας. 

 

Ακόμα μία γραμμή εμβολιασμού ανοίγει στο νοσοκομείο Καβάλας, φτάνοντας τις τέσσερις. 

 

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση για όλους στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ανακοίνωσε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο Γεν

Viral έγινε ο πάτερ Νικόλαος Αλεξίου ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε στο TOPchannel της Κοζάνης αναλύει στο συνομιλητή του τα θετικά του εμβολιασμού ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει τους αρνητές που όπως λέει επικαλούνται αστείες δικαιολογίες για να υπερασπιστούν όσα αναφέρουν. 

Την αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε  τ

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι επιλέγουν ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, ώστε να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλο τον κόσμο.

Σελίδες