Σχεδόν 1,5 εκατ. Ρουμάνους τουρίστες περιμένει φέτος η Ελλάδα με την μερίδα του λέοντος να παίρνει η Θάσος αλλά και η Καβάλα.

 

Η ετοιμότητα των τοπικών αρχών να υποδεχθούν τους Ρουμάνους επισκέπτες που θα φτάσουν στο νομό, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη και ο γενικός γραμματέας του προξενείου, στο δημαρχείο Καβάλας με εκπροσώπους φορέων.

 

Όπως είπαν, πλέον η είσοδος στη χώρα είναι πιο εύκολη μετά την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ωστόσο επισήμαναν ότι και πριν την πανδημία πολλές φορές παρατηρούνταν συνωστισμός στα σύνορα.

 

Όπως ειπώθηκε, η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό για τους Ρουμάνους.

 

Το 2019 ήρθαν στη χώρα μας 1,3 εκατ. Ρουμάνοι και φέτος αναμένονται παραπάνω από 1,4 εκατ. επισκέπτες.

 

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης και ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσαν πρόθυμοι για κάθε συνεργασία με το προξενείο. 

 

Το καλύτερο για να απολαύσουν την διαμονή τους στην Καβάλα και τη Θάσο δεσμεύτηκε ο Νίκος Σουλίδης εκ μέρους της "Δημωφέλεια" και ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς ο οποίος εκπροσώπησε τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη.  

 

Την αυξημένη ετοιμότητα σε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας επισήμανε από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

 

Εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Λιμενικών αρχών τόνισαν πως είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε διευκόλυνση στους Ρουμάνους τουρίστες.