Μαθητές και καθηγητές από έξι χώρες και οκτώ εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι οποίοι συμμετέχουν στο Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία", επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καβάλας την Παρασκευή 6 Μαΐου.

 

Τα μέλη των αποστολών από την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, ξεναγήθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο Καβάλας και ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη, για την ιστορία του κτηρίου και πόλης.

 

Τα Μουσικά Σχολεία θα συμμετέχουν την Παρασκευή (6/5) στην "Λευκή Νύχτα" με συναυλίες στην πλατεία Καπνεργάτη, Κονσουλίδη και στην κεντρική πλατεία.

 

Το μεγάλο φεστιβάλ άρχισε την Πέμπτη στην Καβάλα και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στις 20:30.

 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Κλειώ Παυλίδου

 

 

 

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από την Πέμπτη. Η ορχήστρα των εκπαιδευτικών και αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, στο πλαίσιο των μουσικών παραστάσεων "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία", παρουσίασαν στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης τον "Ανέγνωρο Μίκη Θεοδωράκη", ερμηνεύοντας λιγότερο γνωστά τραγούδια του.

 

Πριν από την έναρξη της μουσικής εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, απονέμοντας τα εύσημα στους καθηγητές και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, καθώς και στον Διευθυντή του, Γιάννη Κακάρα, για την ποιότητα της δουλειάς τους και τον απόλυτο σεβασμό με τον οποίο προσέγγισαν το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αλιείας ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης.

 

ΑΝΕΓΝΩΡΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 

-Ενορχήστρωση - Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Καρβούνης

 

-Παρουσίαση: Βασίλης Μονεμβασίτης

 

-Ερμηνεία: Δέσποινα Ανδρανιώτη, Κατερίνα Μπανταλογιάννη, Μαρία Παπαχριστοδούλου, Αναστασία Χατζησταύρου.