Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία”, και αναφέρουν σε ανακοίνωση τους πως με διακριτική παρουσία και άµεση ανταπόκριση σε περιστατικά που υπήρξαν υποστήριξαν το φεστιβάλ.
Τους εθελοντές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία 2025», ευχαριστεί με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.
Με εντυπωσιακό τρόπο έπεσε το βράδυ της Κυριακής 11 Μαΐου 2025 η αυλαία του φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία", στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, με τη συναυλία "Μάνα μου, Μάνα μου και Παναγιά".
Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία" ανακοινώνει ότι εξαντλήθηκαν όλες οι κάρτες εισόδου, για τη συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη "Μάνα μου, Μάνα μου και Παναγιά".
Μια μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο “Στης Μάνας την ποδιά” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ της Τετάρτης 7 Μαΐου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καβάλας, στην πλατεία Ελευθερίας.
Με την παρουσίαση του Γιώργου Μονεμβασίτη "Μίκης Θεοδωράκης. Χρονολόγιο", συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαΐου 2025, στη Μεγάλη Λέσχη, οι εκδηλώσεις του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία"!
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η πόλη της Καβάλας υποδέχεται το ετήσιο μουσικό μαθητικό φεστιβάλ «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...», μια πολιτιστική συνάντηση αφιερωμένη στον πολιούχο της Απόστολο Παύλο.
Με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, με τον τίτλο "Δώρο στη Μάνα", αφιερωμένη στη Μητέρα, την πηγή Αγάπης και Έμπνευσης στη ζωή μας, άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαΐου 2025 η αυλαία του φετινού φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία", στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας!
Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την Ιερά μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, την αντιπεριφέρεια Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, διοργάνωσαν το 8οΦεστιβάλ«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία - Υμνωδία προς το φως».
Η 8η κατά σειρά διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» στην Καβάλα, που γίνεται προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, θα γίνει από τις 25 έως τις 29 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένη τόσο στην Ελληνική Παραδοσιακή και Εκκλησιαστική Μουσική, όσο και σε έναν σημαντικό συνθέτη του ελληνικού μουσικού στερεώματος, τον Ηλία Ανδριόπουλο.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ο Τόπος της ζωής μας” Μάκης Παπαδόπουλος, εκφράζοντας τα παράπονα του για την εξέλιξη του φετινού φεστιβάλ “Άδοντες και Ψάλλοντες”.
Το να θέλεις να τραγουδήσουν τα παιδιά τον «Ύμνο της Αγάπης», είναι σαν να βάζεις την Τσαλιγοπούλου να τραγουδήσει το Casta Diva! Ή γιατί έφυγε ο Zbigniew Preisner.
Σε ανάρτηση του στα social media ο Γιώργος Βαρδακώστας, ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου Κατερίνης εκφράζει τα παράπονα του για το φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες» στην Καβάλα.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «’Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...», το πρωί της Δευτέρας (08/05) το Μουσικό σχολείο Πειραιά παρουσίασε την Μήδεια του Μποστ στο Λιμάνι της Καβάλας.
Το Μουσικό σχολείο Καβάλας ενημερώνει με ανακοίνωση του πως η συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων για το φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία" θα γίνει παρά την αποχώρηση του Πολωνού συνθέτη Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ.
Ο μουσικός Zbigniew Preisner ενημέρωσε με ανάρτηση του πως δεν θα συμμετάσχει απόψε στη συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων και αναφέρει χαρακτηριστικά “η συναυλία δεν θα γίνει λόγω της πίεσης, που δεν έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου, από την πλευρά του διοργανωτή του φεστιβάλ.”
H Energean στηρίζει τη μουσική διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» και μετά από σχετικό αίτημα του Μουσικού σχολείου Καβάλας, το οποίο αποτελεί έναν εκ των διοργανωτών, θα είναι χορηγός της διοργάνωσης.
Η πόλη της Καβάλας και η τοπική κοινωνία συνολικά τιμούν και φέτος τον πολιούχο τους Απόστολο Παύλο, στο πλαίσιο του ετήσιου μουσικού μαθητικού φεστιβάλ με τίτλο «'Αδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…».