Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, Μάκη Παπαδόπουλο, μετά την απαράδεκτη, όπως λέει, απόφαση για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της περιοχής που βρίσκεται στο συγκρότημα της Παιδόπολης. 

 

«Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της συνοικίας τους από τη διοίκηση του Δήμου, τόσο στο θέμα των εκπαιδευτικών δομών όσο και στο θέμα της συντήρησης των πάρκων όπου παίζουν τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής», λέει ο κ. Παπαδόπουλος. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας, μετά την συνάντηση που είχε με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Λουκά: 

 

"Την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 συναντηθήκαμε με το προεδρείο του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Λουκά, με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να κλείσει τον παιδικό σταθμό της περιοχής, που βρίσκεται στο συγκρότημα της Παιδόπολης.

 

Διαπιστώσαμε ότι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι από την εξέλιξη αυτή και κάθετα αντίθετοι στην απόφαση της διοίκησης του Δήμου. Διαμαρτύρονται μάλιστα για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της συνοικίας τους από τη διοίκηση του Δήμου, τόσο στο θέμα των εκπαιδευτικών δομών όσο και στο θέμα της συντήρησης των πάρκων όπου παίζουν τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, συζητήσαμε για τις ανάγκες του Συλλόγου και πώς μπορούμε να συνδράμουμε στα αιτήματα του Συλλόγου προς τη διοίκηση του Δήμου.

 

Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων και των γονέων και ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε ζητήσει την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης από τον Δήμαρχο Καβάλας. Τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας, με σκοπό την άμεση και έγκαιρη ανάκληση της απόφασης.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου κυρία Μερόπη Παρασύρη με άλλα μέλη του προεδρείου και η Σύμβουλος της Κοινότητας Καβάλας από την παράταξή μας Δήμητρα Κουνάκου".

 

(δελτίο Τύπου Μ. Παπαδόπουλος)