Στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση των υποψηφίων που θα ριχτούν στη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών. 

 

Στην Καβάλα λέγεται ότι θα κατέβει ο Δημήτρης Παπουτσής, πιθανώς ο Κώστας Τσακλίδης και η Παναγιώτα Τσαρδακλή. 

 

Στη Δράμα θα είναι εκ νέου υποψήφια η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, αλλά και οι Τάσος Νικολαΐδης και Δαμιανός Καγκελίδης.

 

Στη Ροδόπη ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο Γιώργος Μανανάς και η Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

 

Στον Εβρο ο Σταύρος Βαβίας και ο Παναγιώτης Ζαπάτας. 

 

Στις Σέρρες ακούγεται ότι θα πολιτευτεί ξανά ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης, αλλά και ο ΠαναγιώτηςΚαρίπογλου.

 

Ηδη, μαζί με την αυτοοργάνωση του κόμματος και τις ετοιμασίες για το Συνέδριο του Μαΐου, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχουν ξεκινήσει δυναμικά τη διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίων, με στόχο αυτά να είναι ανταγωνιστικά.

 

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να μη ζητά κάθε ημέρα εκλογές και να… εγκαλείται γι’ αυτό από πολιτικούς του αντιπάλους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τις θέλει και, κυρίως, πως δεν θα είναι έτοιμος γι’ αυτές όποτε και αν γίνουν.

 

Σκοπός της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη είναι η ανανέωση που ευαγγελιζόταν εξαρχής να αποτυπωθεί και στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κάτι που διαφαίνεται πολύ πιθανό λόγω της μεγάληςπροσφοράς ανθρώπων που θέλουν να είναι υποψήφιοι. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών νεότατοι σε ηλικία, οι περισσότεροι δε με «βαριά» βιογραφικά. 

 

Η “ακτινογραφία” των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις υπόλοιπες περιοχές:

 

Υποψήφιοι θα είναι στις ίδιες περιφέρειες οι 22 βουλευτές του κόμματος, με εξαίρεση τον Γιώργο Καμίνη, που, ως βουλευτής Επικρατείας, αναμένεται να «μετακομίσει» σε άλλο ψηφοδέλτιο, με εκείνο της Χίου να παραμένει το επικρατέστερο έως αυτή την ώρα, λόγω σχετικής συμφωνίας με την προηγούμενη ηγεσία. Συζητήσεις έχουν γίνει και για την «επιστροφή» της Μιλένας Αποστολάκη στα ψηφοδέλτια, που όμως ακόμα δεν έχει κλείσει.

 

Στην Α’ Αθηνών, υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, όπως και ο Παύλος Γερουλάνος, η ΡωξάνηΜπέη, η Πόπη Γιαννοπούλου, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Δημήτρης Οικονόμου και η Ζέφη Δημαδάμα, ενώ εσχάτως ακούγεται και η «επιστροφή» του Νάσου Αλευρά. Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Παναγιώτης Βλάχος, η Ρένια Ζαρκαδούλα, ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, η Κατερίνα Μπατζελή και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Βαρύ» θα είναι το ψηφοδέλτιο στη Νότια Αθήνα, όπου υποψήφιοι θα είναι η νυν βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, η Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής και πιθανώς ο Γιάννης Σγουρός, που δείχνει να το σκέφτεται.

 

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, πλην της βουλευτή Νάντιας Γιαννακοπούλου, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηρακλής Δρούλιας κ.ά. Στην Ανατολική Αττική πρόκειται να αναμετρηθούν ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης με τον «ανδρουλακικό» Γιάννη Σμέρο, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν πιθανότατα οι Σπύρος Βρεττός, Βάσια Αναστασίου, Ερση Κόκκοτα και Παντελής Ασπραδάκης. Υποψήφιοι στη Δυτική Αττική αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ο Αγγελος Λιόσης και ο Μηνάς Αναστασάκης, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Θανάση Κατερινόπουλου, που πάντως «παίζει» και για την Αιτωλοακαρνανία.

 

Στην Α’ Πειραιώς, ενδεχομένως να διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρώην βουλευτής ΔημήτρηςΚαρύδης, που στήριξε τον Ν. Ανδρουλάκη. Για το ίδιο ψηφοδέλτιο ακούγεται και η στενή συνεργάτις του προέδρου, Μάρα Κουκουδάκη, ενώ ενδιαφέρον φέρονται να δείχνουν ο επιχειρηματίας Λευτέρης Χρυσοφάκης και οι υποψήφιοι του 2019.

 

Στη Β’ Πειραιώς, αναμένεται να πολιτευτούν ο γιατρός Γιάννης Τσούτσας, ο Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πιθανώς δε και ο Σταμάτης Μαλέλης. Στην Α’ Θεσσαλονίκης, πέραν του Χάρη Καστανίδη, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ακόμα οι Κυριάκος Κυριάκος, Αντώνης Σαουλίδης, Κυριάκος Μερελής, Νίκος Ξυλούρης και Πέννυ Δαλαμπούρα. Στη Β’ Θεσσαλονίκης, πέραν του βουλευτή ΓιώργουΑρβανιτίδη, θα είναι πιθανότατα υποψήφιοι ο Θανάσης Γλαβίνας και ο ΚώσταςΠετρίδης. Στο Κιλκίς, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο Στέφανος Παραστατίδης και ο Γιώργος Αναστασιάδης. 

 

Στα Ιωάννινα θα είναι υποψήφιοι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος και στην Αρτα ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας και ο Χρήστος Μέγας. Το όνομα του «μπαρουτοκαπνισμένου» Πάρι Κουκουλόπουλου ακούγεται ξανά για την Κοζάνη, ενώ στην Πρέβεζα φαίνεται να το σκέφτεται ο Παύλος Φραγκούλης.

 

Για την Πέλλα ακούγεται το όνομα του Νίκου Τσακιρίδη, για τη Φθιώτιδα αυτά των Κωνσταντίνας Αντεργιώτη, Νίκου Τσώνη, Παναγιώτη Κυριάκου, Βαγγέλη Τσόγκα και Θωμά Στάικου και για τη Μαγνησία του Γιώργου Πετρουλάκη και πιθανώς του Κώστα Καρτάλη. Στη Λάρισα, την επανεκλογή της θα διεκδικήσει η γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, αλλά και ο Κώστας Μπαργιώτας, ενώ για την Κέρκυρα ακούγεται το όνομα του Παντελή Γιαννούλη.

 

Στην Αχαΐα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μαζί του, ο Μαρίνος Σκανδάμης και η Κατερίνα Σολωμού. Στην Ηλεία, πέραν του σημερινού επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλη Κατρίνη, την τύχη τους θα δοκιμάσουν ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Μάικ Αμπουχάτμπα. Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αναμένεται να πολιτευτούν ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Κόκκορης και στη Μεσσηνία ο Στέφανος Μιχαλάκος, ο Γιώργος Κατσούλης και ο Μενέλαος Γερονικολός. Στη Λακωνία αναμένεται να δοκιμαστεί η κόρη του Λεωνίδα Γρηγοράκου, Νάγια Γρηγοράκου, και στην Αργολίδα ο Παναγιώτης Ψυχογιός και ο Τάσος Χιβιδόπουλος.

 

Για την Κορινθία ακούγονται ο Τζίμης Αγγελόπουλος, η Κατερίνα Φαρμάκη και ο Βαγγέλης Ανδριανάκος, ενώ για την Εύβοια ο Αλέξανδρος Θεοδώρου και η Κατερίνα Περλεπέ. Στην Κρήτη, στον νομό Ηρακλείου, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο φαίνεται πως θα βρεθούν οι Φραγκίσκος Παρασύρης, Βασίλης Λαμπρινός, Παύλος Μπαριτάκης, Ελένη Βατσινά και Χρήστος Στρατάκης.

 

Στο Ρέθυμνο αναμένεται να πολιτευτεί ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Χνάρης, ενώ στα Χανιά ο Νίκος Καλογερής. Στη Λέσβο φέρεται να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Πετρέλης και στη Χίο ο νυν βουλευτής Επικρατείας Γ. Καμίνης, πιθανώς δε και ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Στα Δωδεκάνησα θα είναι πιθανότατα υποψήφιοι οι Γιώργος Νικητιάδης, Βάιος Καλοπίττας, Κατερίνα Γαβαλά, Παρασκευή Φτακλάκη και Φώτης Χατζηδιάκος. Τέλος, για τις Κυκλάδες ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Βλασερού, Γιάννη Πολυχρονάκη και Δημήτρη Καπούνη.

 

Πηγή: enikos.gr