Ανακοίνωση στήριξης προς το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας με αφορμή και τις 24 απολύσεις εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Εδώ και ένα χρόνο η Εταιρεία ENERGEAN, έχει προβεί σε κάθε είδους ενέργεια, έχοντας ως στόχο την διάλυση του Σωματείου και την βίαιη επιβολή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, το οποίο θίγει την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και τα εργασιακά δικαιώματα του μόνιμου και με πολυετή εμπειρία εξειδικευμένου προσωπικού της. 

 

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας ενωμένοι σαν γροθιά και συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο τους, προσπαθούν να διαφυλάξουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας ενώ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κάθε είδους επιθετική συμπεριφορά της Εταιρείας.

 

Ο ολισθηρός και κατηφορικός δρόμος που έχουν επιλέξει και ακολουθούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας χρησιμοποιώντας αναχρονιστικές μεθόδους με εκβιαστικά διλλήματα «εθελουσία ή απόλυση», «αποδοχή ή διαθεσιμότητα», «σιωπή ή απολύσεις» επιδιδόμενοι παράλληλα σε έναν άνευ λογικής δικαστικό πόλεμο με τους εργαζόμενους και το σωματείο, τους οδήγησε στα εγκληματικά γεγονότα που βιώσαμε όλοι έντρομοι τον περασμένο Δεκέμβριο με την εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας.

 

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση είναι απών και τα Υπουργεία Εργασίας και Ενέργειας παρατηρητές στο έγκλημα, εγκρίνοντας με την σιωπή τους την εργοδοτική αυθαιρεσία και επιβραβεύοντας την Εταιρεία με εγγύηση δανείου ύψους 90,5 εκατομμυρίων ευρώ .

 

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

 

Σήμερα γράφεται ακόμη ένα κεφάλαιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα Πετρέλαια Καβάλας.

 

Η Εταιρεία ENERGEAN προχώρησε στις πρώτες μαζικές απολύσεις 24 εργαζομένων συμπεριλαμβάνοντας και το 7μελές ΔΣ του Σωματείου και απειλεί τους υπολοίπους εργαζομένους ότι θα έχουν την ίδια τύχη αν συνεχίσουν να υπερασπίζονται την ασφάλεια τους και το νόμιμο δικαίωμα τους στην επίσχεση εργασίας που έχουν προβεί από 1/1/2022.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη συμπεριφορά της Εταιρείας ENERGEAN και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ .

 

Καλούμε για ακόμη μια φορά την Εταιρεία ENERGEAN να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να εξευρεθεί λύση προς όφελος όλων .

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την εργοδοτική ασυδοσία και τον αυταρχισμό και να διασφαλίσει την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εργαζομένων με ασφαλείς συνθήκες εργασίας .

 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ! ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!»

 

Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτης Κουντουσιάδης 

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Τσώκος

 

(δελτίο Τύπου)