Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Καβάλας τονίζει την στήριξη του στους εργαζόμενους των πετρελαίων, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας που ουσιαστικά ακυρώνει το λόγο για τον οποίο η εταιρεία είχε απολύσει τους 190 εργαζόμενους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

 

Η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο Καβάλας και δικαιώνει τους 190 εργάτες-αγωνιστές, απολυμένους των Πετρελαίων για την επίσχεση εργασίας, αποδεικνύει ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση και να φέρει για την ζωή των εργαζομένων και του λαού καλύτερες ημέρες, είναι η οργάνωση των εργαζομένων και οι αγώνες τους.

 

Όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού έγιναν μέσα από αγώνες. Αυτό αποδεικνύεται κι από την σημερινή δικαστική απόφαση. Μια απόφαση που ήρθε μετά από επίμονο και πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα πετρέλαια.

 

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες της Καβάλας, εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των πετρελαίων. 

 

Στέκονται στο πλευρό τους δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, αλλά και πανελλαδικά.

 

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, αταλάντευτα, είναι στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή. Όπως και σε κάθε αγώνα που αναπτύσσεται. 

 

Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που δίνουν αέρα στην αντεργατική εργοδοτική επίθεση, μπορούμε να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, με τον λαό πρωταγωνιστή, με το ΚΚΕ δυνατό - εγγύηση της πάλης του!

 

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλό Πάσχα στους εργαζόμενους των πετρελαίων και στις οικογένειές τους και καλή συνέχεια στους αγώνες και στις νίκες τους! Έχουν έναν παραπάνω λόγο να χαμογελούν -κι εμείς μαζί τους- αυτές τις μέρες!”