απολύσεις

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που απολύθηκαν από τα πετρέλαια της Καβάλας εξέφρασαν το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, σωματεία εργαζομένων, ΑΔΕΔΥ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τη δικαίωση του επίμονου και επίπονου αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Με την απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες κρίνονται άκυρες όλες οι απολύσεις των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

Απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει.

Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 133 απολυμένοι των Λιπασμάτων.  Διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους και η υπόθεση αφορά τις πρώτες ομαδικές, μη συμφωνημένες, απολύσεις στη χώρα.

Χωρίς δουλειά έμειναν 45 εργαζόμενοι στη φύλαξη και την καθαριότητα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Ασημακοπούλου μετά την ανακοίνωση της απόλυσης τους το πρωί της Παρασκευής 1 Απριλίου λόγω της μείωσης των φιλοξενούμενων στη Δομή. 

Σε 31 ακόμη απολύσεις εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας προχώρησε η Ενεργειακή. 

 

Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που βάλει κατά των εργαζομένων. λέει στον ΚavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης. 

Στο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις που διοργανώνεται το Σάββατο (24/2) στην Αθήνα θα συμμετέχουν τα Σωματεία από τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα Καβάλας. 

Ακόμη 28 απολύσεις κοινοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου στους εργαζόμενους στα πετρέλαια οι οποίοι είναι σε επίσχεση πως λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων Μανώλης Κελαϊδάκης

Ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου. 

 

«Έχουν περάσει 72 ώρες από την ανακοίνωση των 34 νέων απολύσεων στα Πετρέλαια Καβάλας και η εργοδοσία συνεχίζει … με άλλες 31!

Σε ακόμα 31 απολύσεις προχώρησε η Energean μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που έδωσε η εταιρία στους εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους. 

«Η εταιρία θέλει να διαλύσει το Σωματείο. Το πρόβλημα της εταιρίας θα το λύσουν αυτοί οι εργαζόμενοι που σήκωσαν το βάρος 40 χρόνια. Το πρόβλημα μόνο με διάλογο μπορεί να λυθεί αλλιώς και οι δύο πλευρές θα χάσουν», λέει στον KavalaNews 102.8 ο δικηγόρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.  

Σε 34 τουλάχιστον νέες απολύσεις προχώρησε η Energean μετά τη λήξη της προθεσμίας στους εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση να επιστρέψουν στην εργ

Πάνω από 80 Σωματεία, από την Καβάλα, την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευ

Τη διοίκηση της εταιρείας Εnergean η οποία προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ .

 

Με ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή το ΚΚΕ επαναφέρει το ζήτημα των απολύσεων 24 εργαζομένων από τα Πετρέλαια Καβάλας. 

Στη δικαιοσύνη κατά των 24 απολύσεων στα Πετρέλαια προσφεύγουν οι εργαζόμενοι, όπως είπε στον ΚavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Μανώλης Κελαϊδάκης. 

Δυσάρεστη χαρακτήρισε, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 την εξέλιξη των απολύσεων στα Πετρέλαια Καβάλας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ενεργειακής Σωτήρης Χιωτάκης.

«Εξόχως εκδικητικές οι απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας» λέει στον KavalaNews 102,8 ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων και αντιδήμαρχος Καβάλας, Λεωνίδας

Στο πλευρό των 24 εργαζομένων που απολύθηκαν από τα Πετρέλαια Καβάλας τάσσεται το Σωματείο εργαζόμενων της ΒΦΛ με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

Ανακοίνωση στήριξης προς το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας με αφορμή και τις 24 απολύσεις εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας

«Καταγγέλλουμε τις εκδικητικού χαρακτήρα, απολύσεις 24 εργαζομένων στα Πετρέλαια (ανάμεσα τους και τα 7 μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου)

«Μπορεί η Energean να επιχείρησε με τις 24 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, να αιφνιδιάσει και να τρομοκρατήσει

«Με μια προκλητική ανακοίνωση η «Energean» ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση 24 εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας, α

«Οι 24 σημερινές  απολύσεις εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, 7 εκ των οποίων αφορούν μέλη του Δ.Σ.

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πάψουν να κρύβονται και να λάβουν δημόσια θέση για τις εκδικητικές απολύσεις των 24 εργαζομέν

Σελίδες