Τη διοίκηση της εταιρείας Εnergean η οποία προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ .

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι απολύσεις έγιναν «επειδή οι εργαζόμενοι όρθωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν το δίκιο τους. Η εταιρεία, απολύει αλλά και μηνύει τους εργαζόμενους με αναληθείς κατηγορίες για δυσφήμιση και δολιοφθορές με στόχο τον εκφοβισμό των υπολοίπων, τους οποίους προειδοποιεί ότι αν δεν σταματήσουν την επίσχεση εργασίας θα έχουν την ίδια τύχη με τους συναδέλφους τους». 

 

Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ απαιτεί από τη διοίκηση της Εnergean «να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα, να πάρει πίσω τις απολύσεις και να εγκαταλείψει τις αυταρχικές πρακτικές».

 

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας: 

 

«Η ΓΣΕΕ  καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας Εnergean η οποία προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας. Απολύσεις επειδή οι εργαζόμενοι όρθωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν το δίκιο τους. Η εταιρεία,  απολύει αλλά και μηνύει τους εργαζόμενους με αναληθείς κατηγορίες για δυσφήμιση και δολιοφθορές με στόχο τον εκφοβισμό των υπολοίπων, τους οποίους προειδοποιεί ότι αν δεν σταματήσουν την επίσχεση εργασίας θα έχουν την ίδια τύχη με τους συναδέλφους τους.

 

Η Συνομοσπονδία απαιτεί από τη διοίκηση της Εnergean να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα, να πάρει πίσω τις απολύσεις και να εγκαταλείψει τις αυταρχικές πρακτικές.

 

Οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας διεκδικούν το αυτονόητο.  Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους αλλά σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία. Σ αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι τους.  Είμαστε όλοι μαζί. Οι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει υπευθυνότητα και επιζητούν λύσεις με αξιοπρέπεια και κοινωνική ευθύνη και αυτό πρέπει να γίνει». 

 

(δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ)