Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων στα Πετρέλαια (δες ΕΔΩ) ζητούν στελέχη Καβάλας του ΚΚΕ. 

 

Όπως αναφέρουν: «Μισόλογα δε χωράνε. Να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων. Να γυρίσουν όλοι στη δουλειά»

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ: 

 

«Η ανακοίνωση 34 νέων απολύσεων εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας (συνολικά 64 απ’ όταν ξεκίνησε το πογκρόμ της “Energean” απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο τους), επιβεβαιώνει αυτό που τονίστηκε στην ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκη Παπαδόπουλου, στην εκδήλωση της Τ.Ο. Καβάλας την Κυριακή: 

 

«… το κεφάλαιο είναι έτοιμο να διαπράξει κάθε έγκλημα για να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του. Αυτός ο αντίπαλος μας καλεί σήμερα να σεβαστούμε τη νομιμότητα και να επιστρέψουμε με σκυμμένο κεφάλι στην κανονικότητα που απαιτεί η δικτατορία του κεφαλαίου. Απέναντι σ’ αυτή την κανονικότητα των εκβιασμών, των απειλών, των συλλήψεων, των απολύσεων, των διώξεων συνδικαλιστών, απαντάμε χωρίς να μασάμε τα λόγια μας: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

 

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν πρόκειται να γίνουμε. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί για να μην περάσει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, για να μην περάσουν τα σχέδια εργολαβοποίησης, για να διασφαλιστεί η δουλειά σε συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Καβάλας.»

 

Σήμερα πια κρίνονται όλοι! Το σωματείο από την Κυριακή με ανακοίνωσή του καλούσε την εργοδοσία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ οι παρατάξεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΧΑ αρνούνταν ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Κόμματα και παράγοντες εξαντλούν τη «στήριξή» τους στις εκκλήσεις για «διάλογο». 

 

Να ο διάλογος του κεφαλαίου: απολύσεις!

 

Μισόλογα δε χωράνε! Να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων! Να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να γυρίσουν όλοι στη δουλειά!

 

Η ελπίδα βρίσκεται στον ήδη διογκούμενο πανελλαδικό συντονισμό των εργατικών ενώσεων, στην ταξική αλληλεγγύη! Με τους εργαζόμενους των πετρελαίων, της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, της ναυπηγοεπισκευαστικής, του «Βαρβαρέσου» μπροστά, να βουλιάξει το Σύνταγμα στις 26/2!

 

Κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση, αστικά κόμματα να το πάρουν απόφαση! Με τις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπορούν να παίζουν! Θα το πληρώσουν σκληρά! Όλοι για έναν και ένας για όλους!»

 

(δελτίο Τύπου ΚΚΕ)