ΚΚΕ Καβάλας

Από τη ζωή έφυγε την Πέμπτη (18/04), ο Κομνηνός Γρίντζος, ο οποίος ήταν μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Θάσου, υπήρξε εκλεγμένος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο τοπικό συμβούλιο της Παναγίας και ήταν μέλος του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ Καβάλας πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ποδοχώρι την Πέμπτη 28 Μαρτίου, με θέμα «Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής για τους καπιταλιστές, τους βιομήχανους και τους μεγαλεμπόρους ή για τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους εργάτες γης και τον λαό;».

To απόγευμα της Δευτέρας (25/03), έγινε η εκδήλωση του Δήμου Καβάλας στη Μεγάλη Λέσχη, με τη συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ Καβάλας σε ανακοίνωση του τονίζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να γίνει κανονικά η συναυλία της χορωδίας της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ, και κάνει κάλεσμα στους Καβαλιώτες να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που θα γίνει για να ακυρωθεί η συναυλία στις 25 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα (26/02) το ΚΚΕ θα έχει μία πολιτική εκδήλωση στην Καβάλα, με το βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Στολτίδη, να είναι ομιλητής.

Το ΚΚΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την Energean, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας που ανέφερε πως συνεισέφερε 11 εκατομμύρια στην οικονομία του Νομού Καβάλας.

Το ΚΚΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στο εργοστάσιο λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως 7 μήνες μετά την προηγούμενη φωτιά στο εργοστάσιο και περίπου 1 χρόνο μετά το εργατικό δυστύχημα που συνέβη, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Μέλη των κομματικών οργανώσεων Θάσου του ΚΚΕ έκαναν περιοδεία στην αγορά του Λιμένα, συζητώντας με τους πολίτες για την ακρίβεια και για άλλα τοπικά ζητήματα.

Στις 21 Νοεμβρίου του 2022, έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο ατύχημα, ο πολιτικός μηχανικός και μέλος του ΚΚΕ Καβάλας, Τάκης Βελισσάρης. Έναν χρόνο μετά, η παράταξη και ο Βασίλης Καταπόδης, με ανακοίνωση τους, μιλούν για τον Τάκη Βελισσάρη και μάλιστα δημοσιοποιούν και ένα άρθρο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και δημοσιεύσει ο Βελισσάρης.

Το Σάββατο (21/10) η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε σύσκεψη για το αποτέλεσμα των Δημοτικών και των Περιφερειακών εκλογών. Ενώ συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη λωρίδα της Γάζας.

Τους υποψηφίους της για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, έχοντας “κλείσει” τα ψηφοδέλτια της σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αλλά και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Ένας ακόμα εργάτης προστίθεται στην ατέλειωτη λίστα των νεκρών της τάξης μας, σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, αυτή τη φορά στον κόμβο του Φαλήρου στην Καβάλα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Καβάλας.

«Στις 21 Μάη έγινε ένα βήμα, πάμε τώρα για τα επόμενα. Για να σηκώσουμε το κόμμα μας πιο ψηλά, για να σηκωθεί το μπόι του λαού μας πιο ψηλά», τόνισε μεταξύ άλλων η Λουίζα Ράζου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Καβάλα, τη Δευτέρα (19/06).

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για την Αλάνα στη Νέα Ηρακλείτσα εξέδωσε το ΚΚΕ Καβάλας αναφέροντας χαρακτηριστικά “η πρόσβαση του λαού της περιοχής αλλά και άλλων τουριστών και επισκεπτών καθίσταται πλέον αδύνατη. Θυσιάζεται στο «όραμα του μεγαλοεπενδυτή» (διάβαζε: κέρδη με το τσουβάλι…), που, αφού έβγαλε τον Α.Ο.Κ. στο … Champions League (διάβαζε: διάλυση…), τώρα ορέγεται και «Hamptons Greece» (διάβαζε: τρομάρα του!..)”

Στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ Θεόδωρος Κοντογεωργίου, το πρωί της Τετάρτης (17/05).

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Καβάλας αναφέρει πως αστυνομικές και λιμενικές αρχές προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων, μετά από έλεγχο για ναρκωτικά σε χειραποσκευές, το Γιάννη Γιαγκίδη, γνωστό συνδικαλιστή, πρόεδρο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Κυριακή (02/04) στις 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία της Καβάλας για την παρουσίαση υποψηφίων του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη την ίδια ημέρα στην πόλη.

Προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας:

Τις θέσεις για τα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταργηθούν τα ανταποδοτικά κάθε είδους.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ για τον ξαφνικό θάνατο του Παναγιώτη Βελισσάρη.

Με ανακοίνωση της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχτηκε πως στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Με καθυστέρηση 3 μηνών, απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος (το Υπουργείο Εργασίας δεν καταδέχτηκε!)

Μόνο εθιμοτυπικές δεν ήταν οι συναντήσεις του πρέσβη των ΗΠΑ με το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, αφού μαζί με τα «κόκκινα χαλιά» και τα προσωπικά φληναφήματα, το μενού περιλάμβανε μεγάλη ποικιλία:

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Καβάλας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Τ.Ε. Κώστα Κουκούλα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θεόδωρο Συμεωνίδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παγγαίου Διαμαντόπουλο Μιχάλη, συναντήθηκε με την διεύθυνση του γραφείου Καβάλας του ΕΛΓΑ και εργαζόμενους του οργανισμού. 

"Η έκρηξη και η φωτιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις των πετρελαίων Καβάλας (δες ΕΔΩ) υπογραμμίζουν τους τε

«Έχουν περάσει 72 ώρες από την ανακοίνωση των 34 νέων απολύσεων στα Πετρέλαια Καβάλας και η εργοδοσία συνεχίζει … με άλλες 31!

Σελίδες