Την «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισαν, κατάσταση που βιώνουν, κατήγγειλαν 4 εργαζόμενοι από τη Ρουμανία που απασχολούνται στις εργασίες τοποθέτησης της εξέδρας «Λ» στο κοίτασμα «Ε» στο Πρίνο της Καβάλας, σε Μέσο Ενημέρωσης της Ρουμανίας.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις εργαζόμενοι της Ρουμάνικης εταιρείας «Grup Servicii Petroliere Offshore» παραμένουν για μήνες απλήρωτοι και «παρατημένοι» από την εργοδοσία στο πλοίο «Big Foot 1» που είναι αγκυροβολημένο στο Εμπορικό Λιμάνι «Φίλιππος Β'», στη Νέα Καρβάλη.

 

Η Ρουμάνικη εταιρεία είναι χρόνιος συνεργάτης της «Ενεργειακής», της εταιρείας που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των «Πετρελαίων Καβάλας» και έχει αναλάβει εργασίες για την τοποθέτηση νέας εξέδρας στο κοίτασμα «Ε». Το συγκεκριμένο πλοίο και το πλήρωμά του είχε αναλάβει την τοποθέτηση αγωγών για την υπό κατασκευή εξέδρα.

 

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στις 11 Απρίλη σε απεργία πείνας, παραμένοντας στο πλοίο, ενώ επίσης κατήγγειλαν πως ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί.

 

«Έχουμε απλήρωτους μισθούς εδώ και μήνες και φύγαμε από το σπίτι πριν από 3 εβδομάδες, με υποσχέσεις ότι σε αυτό το συμβόλαιο θα μας ενημερώσουν για τους οφειλόμενους μισθούς. Επιβιβαστήκαμε στο πλοίο "Big foot 1" το οποίο ανήκει στην GSP Offshore, μια εταιρεία που διαχειρίζεται ο Gabriel Comanescu, για ένα έργο στην Ελλάδα, κοντά στην Καβάλα. Φτάνοντας εδώ λάβαμε μόνο κενά λόγια ότι θα μας πληρώσουν, αλλά το έργο είχε τελειώσει και δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους», ανέφερε ένας από τους 4 εργαζόμενους.

 

Στις 14 Απρίλη, οι εργαζόμενοι έλαβαν μέρος των οφειλών από την εργοδοσία.

 

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα του ρουμανικού τύπου, δεν πρόκειται για την μοναδική περίπτωση απλήρωτων εργαζόμενων στη συγκεκριμένη εταιρεία.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας είχαν προχωρήσει ξανά σε απεργία πείνας στη Καβάλα στο παρελθόν, οι οποίοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε πλωτό γεωτρύπανο για όσο διάστημα εργάζονταν σε έργα στα κοιτάσματα πετρελαίου της Καβάλας.

 

πηγή: 902.gr