«Δεν εκτελούμε καμία εντολή των ανθρώπων που έχουν βάλει σε κίνδυνο τις ζωές μας», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, Μανώλης Κελαϊδάκης

 

«Πρόκειται για διοικητικά στελέχη που έκοψαν το φυσικό αέριο για να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου χωρίς να ειδοποιήσουν, με τον κίνδυνο να προκληθεί ακόμα και έκρηξη», σημειώνει ο κ. Κελαϊδάκης.  

 

Ο κ. Κελαϊδάκης έκανε λόγο για διαρροές στα πηγάδια: «Διαχειριζόμασταν τις διαρροές με τον καλύτερο τρόπο είχαμε. Είχαμε διαρροές πετρελαίου και υδρόθειου από το κοίτασμα. Είναι εγκληματικό και δεν θα επιτρέψουμε να φύγουν στην ατμόσφαιρα παρά την εντολή».

 

«Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε την εξυγίανση» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «αλλά η εταιρεία θέλει να διώξει κόσμο χωρίς να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας τόνισε και προανήγγειλε πως οι εργαζόμενοι θα κινηθούν νομικά εναντίον της διοίκησης του εργοστασίου. Αν νομίζει η εταιρία με απειλές, τελεσίγραφα και βούρδουλα θα επιβάλλουν το νέο μοντέλο διοίκησης του Πρίνου είναι γελασμένοι».

 

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενεργειακής, Σωτήρης Χιωτάκης, δηλώνει ότι "είμαστε αποφασισμένοι να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο εργοστάσιο" (δες ΕΔΩ).

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: