Energean

Η Energean τίμησε την 5η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον με μια δράση στην Καβάλα.

EnEarth από την Energean, για έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές CO2. Στην Καβάλα το πρώτο πιλοτικό έργο δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα

M.Ρήγας, Energean στο EMGF: Όχι αλλά λόγια! Αποφάσεις στην ΕΕ για το φυσικό αέριο για να αποφευχθούν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Energean συμμετέχει ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”

H Energean, στο πνεύμα των ημερών της Ανάστασης και του Πάσχα, στηρίζει για μια ακόμη χρονιά τους συμπολίτες της που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια στην κοινότητα της Νέας Καρβάλης Καβάλας, η οποία είναι και η πλησιέστερη κοινότητα στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Την εκτίμηση ότι το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να αποτελέσει παράγοντα - κλειδί για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με αξιόπιστη, προσιτή για τους καταναλωτές και βιώσιμη ενέργεια στην πορεία της ενεργειακής μετάβασης, εξέφρασε από το “Delphi Economic Forum ΙΧ” η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Managing Director & Country Manager της Energean στην Ελλάδα.

Για το γ΄τρίμηνο του έτους προγραμματίζεται η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Energean στο διαπιστωμένο κοίτασμα φυσικού αερίου στην θάλασσα του Μαρόκου στον Ατλαντικό

Στο πλαίσιο του 5ου Power & Gas Forum που έγινε στην Αθήνα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα, Κατερίνα Σάρδη, γνωστοποίησε τρία σημαντικά βήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την εταιρεία, ενώ ανέφερε πως είναι σε πλήρη ανάπτυξη το project αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο της Καβάλας, μια επένδυση της τάξης των 400 εκατ. ευρώ στην πρώτη της φάση και η οποία θα υπερβεί τα 900 εκατ. ευρώ συνολικά. Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Το ΚΚΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την Energean, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας που ανέφερε πως συνεισέφερε 11 εκατομμύρια στην οικονομία του Νομού Καβάλας.

Για μια ακόμη χρονιά, η συνεισφορά της Energean στην οικονομία του Νομού Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής υπήρξε σημαντική.

Η “Morgan Stanley Capital Index” με αξιολόγηση της, έθεσε την Energean ως εταιρεία, μέσα στις κορυφαίες (top 17%) των εταιρειών παραγωγής φυσικού αερίου & πετρελαίου στον κόσμο, ενώ αναγνώρισε σύμφωνα με ανακοίνωση της Energean πως η εταιρεία εστιάζει σε κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται στο περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, τα γνωστά ως κριτήρια ESG (Environment, Social, Governance).

Αύξηση της τάξης του 200% στην παραγωγή του ομίλου το 2023

Χορηγός των τμημάτων βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Αθλητικού Ομίλου Καβάλα (ΑΟΚ) αναλαμβάνει η Energean, στο πλαίσιο της πολιτικής της να στηρίζει την υγιή αθλητική δραστηριότητα στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει τις ερωτήσεις που έθεσε στην κυβέρνηση για την επιστροφή των εργαζομένων που απολύθηκαν από τα πετρέλαια της Καβάλας, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την εκταμίευση δανείου με κρατικές εγγυήσεις από την Energean.

Σταθερά κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες είναι η Energean και η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες που τιμάται διεθνώς στις 3 Δεκεμβρίου.

Ως κορυφαίες προτεραιότητες προσδιόρισε την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και την ενεργειακή μετάβαση προς μία οικονομία ουδέτερων εκπομπών άνθρακα, ο κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, μιλώντας στο πλαίσιο του roadshow που διοργανώνουν η ΕΧΑΕ και η Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Στις 143 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, με πάνω από 80% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο, διαμορφώθηκε η μέση ημερήσια παραγωγή της Energean  στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η Energean κατά πάγια πρακτική δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε εκλογικές διαδικασίες είτε σε εθνικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε τοπικό επίπεδο.

Τον τριπλασιασμό της παραγωγής της σε ετήσια βάση, με αιχμή το φυσικό αέριο, γνωστοποίησε η Energean, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ εξάμηνο του 2023.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η σχολική περίοδος αρχίζει με την Energean να υλοποιεί την πρωτοβουλία της «Επιστροφή Στα θρανία – Back to school», μοίρασε δωροεπιταγές για την προμήθεια σχολικών ειδών σε μαθητές και μαθήτριες στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) προχώρησε η Energean, σε μια εξέλιξη που ενδυναμώνει την ήδη μακρά σχέση των δύο πλευρών, με στόχο την ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης για τη νεολαία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου, έγινε η πρώτη εκφόρτωση πετρελαίου μετά την επανέναρξη της παραγωγής στον Πρίνο από τις εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη.

Η Energean προχώρησε στη δωρεά τριών κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Παγγαίου ο οποίος υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες την περίοδο του καλοκαιριού, τιμώντας έτσι την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η οποία τιμάται διεθνώς στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο.

Σημαντικές εκπαιδεύσεις για τον τομέα της ασφάλειας πέρασαν οι εργαζόμενοι της Energean στην Καβάλα.

H Παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον εορτάζεται διεθνώς στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο και στο πλαίσιο αυτό η Energean συμμετέχει ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”. Συγκεκριμένα, η Energean, χορήγησε τα δώρα που απονεμήθηκαν στα 8 σχολεία της πόλης ως βραβεία για τη διάκρισή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο. 

Η Energean δημοσίευσε την 5η ετήσια έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης και παρουσιάζει τη στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τις επιδόσεις της ως οδηγό για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σελίδες