Να μην πίνουν το νερό και να μη μαγειρεύουν προσωρινά με αυτό προειδοποιεί τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Φιλίππων η περιφέρεια ΑΜΘ 

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 19 Αυγούστου αναφέρει αυξημένες τιμές νιτρικών στη γεώτρηση από όπου υδρεύεται η περιοχή. 

 

Οι τιμές των νιτρικών ανεβαίνουν από την αυξημένη αγροτική δραστηριότητα της περιοχής στον κάμπο των Φιλίππων λέει στον KavalaNews 1028, και στον Κώστα Λουκούμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης. 

 

«Η περιοχή των Φιλίππων τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν συνεχώς λόγω της αγροτικής παραγωγής. Η γεώτρηση του χωριού βρίσκεται στον κάμπο τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εντάσεις στις καλλιέργειες με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι τιμές των νιτρικών 

 

Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για το οποίο ψάχνουμε να βρούμε λύση. Κινούμαστε προς το να υδροδοτήσουμε την περιοχή από άλλη γεώτρηση την οποία μας έχουν υποδείξει έξω από το χωριό οι επιστήμονες», λέει ο κ. Χρόνης ωστόσο τόνισε πως η προσπάθεια αυτή δεν έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα και η υπηρεσία θα συνεχίσει να ψάχνει πιο πάνω για να βρει νερό..

 

Εξετάζεται είπε και το ενδεχόμενο να μπουν και φίλτρα στην υπάρχουσα γεώτρηση, τόνισε όμως πως την οριστική λύση θα δώσει η υδροδότηση της περιοχής από τις πηγές Κεφαλαρίου. Ένα έργο που όπως είπε ο κ. Χρόνης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και εξέφρασε την αισιοδοξία πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του. 

 

Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης: