Ανοίγουν αύριο οι αναγγελίες για τις δηλώσεις των χαλαζόπληκτων αγροτών, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης

 

Ο κ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε την Κυριακή (4/7) τα χωριά Ελευθερές, Ελαιοχώρι, Ν. Πέραμο, Μελισσοκομείο και Πυργοχώρι, που επλήγησαν από χαλάζι

 

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέρει ότι οι ζημιές είναι «πολλές και σημαντικές» και κάνει γνωστό πως επικοινώνησε ήδη με τη διευθύντρια του ΕΛΓΑ Καβάλας κυρία Ρένα Κατσικέρη, η οποία αύριο θα βρεθεί στις περιοχές.

 

Παράλληλα, όπως τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, αύριο θα ανοίξουν οι αναγγελίες για τις δηλώσεις των αγροτών.

 

Τις παραπάνω περιοχές επισκέφθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης προκειμένου να ενημερωθεί και να δει από κοντά το καταστροφικό μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν.

 

Ο κ. Πασχαλίδης συγκέντρωσε, επίσης, οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα διαθέσει τις επόμενες ημέρες στους αρμόδιους του ΕΛΓΑ στη Καβάλα, καθώς και στην ήδη προγραμματισμένη επίσκεψή του στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.  

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σε δελτίο Τύπου του σημειώνει: «Δυστυχώς τα καιρικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα και, τις περισσότερες φορές, προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι επαγγελματίες αγρότες ξέρουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους και θα κάνω ό,τι μπορώ για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για αποκατάσταση των ζημιών άμεσα. Επικοινώνησα ήδη με τους αρμόδιος και τη Δευτέρα κλιμάκια του ΕΛΓΑ Καβάλας θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές».