Χαλάζι

Λύση στα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας από τις έντονες και εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν τον Ιούνιο 2022

Η ευεργετική τροπολογία θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ανοίγοντας το δρόμο για την καταβολή της προκαταβολής στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω της υπηρεσιακής δομής του ΕΛΓΑ.

Επισημαίνουμε, ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα πολύ έντονα.

Νέα σύσκεψη την Δευτέρα (3/7) στο δημαρχείο Παγγαίου μετά τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από την κακοκαιρία.

Οι αγρότες προχώρησαν σε συμ

«Δε χάθηκε μόνο η φετινή χρονιά αλλά και η σοδειά της επόμενης», λέει στον KavalaNews 102.8 ο Μάκης Ζουμπλιός μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τον Δήμο Παγγαίου.

Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η αναγγελία των ζημιών θα ξεκινήσει την Δευτέρα, ενώ κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν κινητοποιηθεί για τη καταγραφή.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές μόνο με ψέματα! Ένα από αυτά ήταν και η αντιχαλαζική προστασία από αέρος που υποσχόταν οι λαλίστατοι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας», λέει η Τάνια Ελευθεριάδου.

Διαβεβαιώσεις για άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μετά την καταστροφή από το χαλάζι.

Εικόνες καταστροφής αντικρύζουν την επόμενη μέρα της καταιγίδας οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Παραλίας Οφρυνίου στον Δήμο Παγγαίου.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Ορφανού και Πιερέων από το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους το βράδυ του Σαββάτου (26/6).

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.

Μήνυμα στα κινητά των Καβαλιωτών από τον Δήμο για έντονα καιρικά φαινόμενα ήρθε το πρωί της Τετάρτης (18/5).

Για έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό Καβάλας προειδοποίησε για την Τετάρτη (18/5) μιλώντας στον KavalaNews 102.8 ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του νομού Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Το μπουρίνι που ξέσπασε στην Καβάλα το απόγευμα της Δευτέρας (16/5) έφερε και τις πρώτες χαλαζοπτώσεις για φέτος. Χαλάζι έπεσε για μερικά λεπτά στο Κρυονέρι καθώς και στην πόλη στην Αγία Βάρβαρα και στη Χωράφα.

Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Απόστολος Πάνας για τη στήριξη των πληγέντων παραγωγών της Καβάλας από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Καταιγίδα μαζί με χαλάζι ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 11/8 στην Καβάλα, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να πέφτουν «μέσα». 

 

Το χθεσινό χαλάζι που έπληξε τις περιοχές του Σταυρού, του Αμυγδαλεώνα, του Ζυγού, του Κρυονερίου και των ορεινών χωριών του Δήμου μας κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό πολλές καλ

Σελίδες