Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Νομού Καβάλας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά δρομολογήθηκε και κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία που προβλέπει την προκαταβολή της αποζημίωσης για τις καταστροφές του Ιουνίου 2022, λόγω χαλαζόπτωσης, στους σταφυλοπαραγωγούς του Δήμου Παγγαίου, η οποία προκάλεσε τη γνωστή βιβλική καταστροφή.

 

Η ευεργετική τροπολογία θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ανοίγοντας το δρόμο για την καταβολή της προκαταβολής στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω της υπηρεσιακής δομής του ΕΛΓΑ.

 

Ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέφερε στις αρμόδιες υπηρεσίες, οργανισμούς και φορείς σειρά προβλημάτων των παραγωγών όλου του Νομού Καβάλας οι οποίοι εκτός από τις θεομηνίες βάλλονται και από τις συνθήκες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης (λόγω COVID) των τελευταίων ετών. 

 

Επόμενο βήμα είναι η δέσμευση ποσού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, το οποίο θα διατεθεί ως έκτακτη ενίσχυση στο εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών από τα κονδύλια de minimis , σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

 

(δελτίο Τύπου)