"Οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι μπροστά σε ένα ακόμη “εφιαλτικόκαλοκαίρι και εκπέμπουν SOS! Οι Βαλκάνιοι επισκέπτες που έρχονται μέσω οδικών συνδέσεων και περνούν από τους μεθοριακούς σταθμούς συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται με πολύωρες καθυστερήσεις" αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Καβάλας, "ο Τόπος της Ζωής μας", Μάκης Παπαδόπουλος

 

"Την ίδια στιγμή, το κόστος μετάβασης - επιστροφής για διακοπές στην Ελλάδα είναι εντελώς απαγορευτικό για μία οικογένεια, μετά από την επιβολή υποχρέωσης να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ όλα τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω!", αναφέρει.

 

Η περιοχή μας κινδυνεύει να χάσει παραδοσιακούς επισκέπτες που μας προτιμούν εδώ και πολλά χρόνια, οι οποίοι θα στραφούν στη νότια Ελλάδα και στα Επτάνησα για φτηνές διακοπές.

 

Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Δήμος Καβάλας οφείλουν να πιέσουν την Πολιτεία, με τον κ. Παπαδόπουλο να προτείνει:

 

– να εφαρμόσει χωρίς ΚΑΜΙΑ καθυστέρηση τα νέα “τεστ αναπνοής”,

 

– να διευκολύνει τους τουρίστες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει τεστ στη χώρα τους να μην καθυστερούν καθόλου στα σύνορα (με ειδική λωρίδα),

 

– να ενισχύσει τις δομές που εξυπηρετούν τους τουρίστες να κάνουν εγκαίρως τα τεστ επιστροφής στις χώρες τους και με χαμηλό κόστος.