Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιδήμαρχοι του Δήμου Θάσου και πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

 

Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Μακάριο Λαζαρίδη για ζητήματα της Θάσου και ειδικότερα για την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται από το Δήμο, καθώς και για το σχεδιασμό υποβολής έργων από το Δήμο Θάσου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης αναφέρει: 

 

"Από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλλει στην κοινή αυτή προσπάθεια, ενώ συνόψισε τις πρωτοβουλίες που πήρε και συνεχίζει να λαμβάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη. 

 

Εκτενής συζήτηση έγινε για τον τουρισμό και τις θετικές προοπτικές διάσωσης της φετινής περιόδου στο νησί. Κοινή ήταν η πεποίθηση των συμμετεχόντων στη συνάντηση ότι το άνοιγμα της Νυμφαίας από το προηγούμενο Σάββατο θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως εξάλλου και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε αποδεκτή από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ως εργαλείο διευκόλυνσης των ταξιδιωτών και της μετακίνησης από μία χώρα - μέλος σε άλλη χώρα - μέλος, έτσι ώστε να αποφεύγονται  πρόσθετοι περιορισμοί.

 

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας και η Θάσος ανοίγουν τις πύλες τους στους ξένους επισκέπτες με τρόπο ασφαλή και προστατευμένο. Δήλωσε δε αισιόδοξος ότι συνολικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σύντομα, με σύμμαχο και τους μαζικούς εμβολιασμούς του πληθυσμού, θα επιστρέψει στην προ πανδημίας κατάσταση, μπροστά στις νέες προκλήσεις για το μέλλον".