Τις λεπτομέρειες για το «ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού» παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, σε ειδική εκδήλωση στο Σούνιο.

 

Τί θα ισχύει: 

 

1. Πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα:

 

- Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση

 

- Πιστοποιητικό εμβολιασμού

 

- PCR test έως και 72 ώρες πριν

 

- Πιστοποιητικό ανάρρωσης

 

- Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06 

 

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

 

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020. 

 

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό 

 

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων

 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη «ο ελληνικός τουρισμός ξεχωρίζει γιατί οι Έλληνες νοιάζονται και φέτος νοιάζονται και για την υγεία».

 

«Το 2020 ο ελληνικός τουρισμος κέρδισε ένα πολύ σημαντικό στοίχημα και για αυτό βραβεύθηκε από διεθνείς οργανισμούς», τόνισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε πως στόχος «ήταν να κρατήσουμε τον τουρισμό ζωντανό. Στοίχημα για το 2021 δεν είναι μόνο η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά προπάντως η ασφάλεια», επεσήμανε.

 

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μπροστά μας έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, γιατί «δεν τελειώσαμε με την πανδημία».

 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από πέρυσι.

 

Τα στοιχεία από τους μεγάλους tour operator, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ανάκτηση 33% των ταξιδιών σε σχέση με το 2019, το υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός.