Συνάντηση για τον σχεδιασμό της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου στη Θάσο με βασικό θέμα της συνάντησης την ανάλυση και η εξειδίκευση του σχεδιασμού και των δράσεων στο νησί, με έμφαση στις δράσεις πρόληψης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/5). 

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν στο γραφείο του δημάρχου, συμμετείχε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Καβάλας Πύραχος Νίκος Μπαλατσούκας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας & Θάσου Σταύρος Κιβράκης και οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

 

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου, των αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας & Θάσου είναι άριστη και συνεχής. 

 

Σήμερα, και δια ζώσης, είχαμε την δυνατότητα, με την επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αρχιπύραρχου κ. Κωνσταντίνου Κούκουρα στη Θάσο, να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στη Θάσο.

 

Η αντιπυρική προστασία της Θάσου αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για το Δήμο Θάσου. Προς τούτο και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου συνεχίζουμε, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή αντιπυρική θωράκιση της Θάσου. 

 

Ο Δήμος Θάσου είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Πυροσβεστικού, Κλιμακίου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του».