αντιπυρική περίοδος

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του, ενημερώνει τους πολίτες, για τα μέτρα πυροπροστασίας που πρέπει να ακολουθήσουν, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (αντιπυρική περίοδος του 2024).

Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜΘ ανακοινώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημερώνει για τις δράσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η του Μάη και η Διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Νομού Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τα μέλη του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Planet» του Δήμου Παγγαίου δηλώνουν έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την πυροπροστασία της περιοχής.

Συνάντηση για τον σχεδιασμό της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου στη Θάσο με βασικό θέμα της συνάντησης την ανάλυση και η εξειδίκευση του σχεδιασμού

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» σχετικά με την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και την εξασφάλιση του απαιτούμενου συντονισμού

Μετά την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ενόψει του καλοκαιριού, ο Δήμος Καβάλας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών ή κοντά σ' αυτές, να φροντίσουν άμεσα για τον καθαρισμό τους από χόρτα ή άλλα εύφλεκτα υλικά

Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας σχετικά με την προετοιμασία και την αντιπυρική περίοδο κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας, ειδικότερα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε την αγωνία και την ανησυχία μας σχετικά με την ύπαρξη έργων πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και σχεδίου καταστολής αυτών, συγκεκριμένα για την περιοχή του Περιγιαλίου.

 

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και μετά την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Καβάλας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών ή κοντά σ αυτές, να φροντίσουν άμεσα για τον καθαρισμό τους από χόρτα ή άλλα εύφλεκτα υλικά, τόσο εντός του οικοπέδου όσο και σε απόσταση 100 μέτρων περιμετρικά τους.

Έγκριση πρόσληψης 1.500 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, για την Αντιπυρική περίοδο 2019

Οι δράσεις, τα έργα και τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αναλύθηκαν στην σύσκεψη του οργάνου πολιτικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Μαϊου στην αίθουσα "Νικόλαος Μάρτης", εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2018.