Συνελήφθη ένα άτομο στη Θάσο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 10 φυτά κάνναβης, 119,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και εξοπλισμός για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη την Τρίτη (6-4), στη Θάσο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπίστωσαν ότι καλλιεργούσε φυτά κάνναβης και κατείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν δύο θάλαμοι ειδικά εξοπλισμένοι για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο, αποτελούμενοι από λαμπτήρες, ανακλαστήρες, μετασχηματιστές, ανεμιστήρες, χρονοδιακόπτες, θερμόμετρα και συστήματα εξαερισμού, εντός των οποίων ο δράστης καλλιεργούσε 9 φυτά κάνναβης, ύψους από 10 εκατοστά έως 1,6 μέτρα

 

Επιπλέον, στον αύλειο χώρο και το εσωτερικό του σπιτιού οι αστυνομικοί εντόπισαν επτά (7) βάζα και μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 119,7 γραμμαρίων, καθώς και ένα (1) φυτό κάνναβης ύψους 1,3 μέτρων.     

 

Κατασχέθηκαν τα φυτά κάνναβης, η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ο ειδικός εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών. 

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.