"Ένα σκάνδαλο αποκάλυψε άθελα του (;) ο Υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου απαντώντας στις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με τη δημιουργία χρεών από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός του εργοστασίου, καθώς και για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στην Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τα μέτρα προστασίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Λιπασμάτων Καβάλας", αναφέρει σχετική ανακοίνωση της κ. Ελευθεριάδου

 

Αναλυτικά:  

 

"Όπως ανερυθρίαστα παραδέχτηκε το Υπουργείο Εργασίας, τα χρέη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εργοστάσιο λιπασμάτων στην Ν. Καρβάλη αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό και δημιουργούνται, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. υφυπουργός «με συστηματικό τρόπο» από την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

 

Είναι γεγονός για πρώτη φορά, οι παρένθετες εταιρείες του εργοστασίου δημιουργούν χρέη. Έτσι, ενώ η ΝΔ ετοιμάζεται να πάρει τις περιουσίες των μικρεμπόρων και των ιδιωτών με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, αφήνει τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ανεξέλεγκτο να δημιουργεί εκατομμύρια χρέη προς τον ΕΦΚΑ από εταιρίες φαντάσματα, οι οποίες στην συνέχεια εξαφανίζονται, ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. 

 

Επίσης, δια στόματος του υφυπουργού ομολογήθηκε ότι σε μία βαριά βιομηχανία υψηλής επικινδυνότητας, όπως αυτή των Λιπασμάτων Καβάλας, εργάζονται μόνο εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας.

 

Δεν αρκεί πλέον η έκδοση απόφασης συνυπευθυνότητας για τις νέες εταιρείες.  Πρέπει το εργοστάσιο να φύγει από τα χέρια του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. 

 

Θεωρείται, τέλος, αυτονόητη η τοποθέτηση επί του θέματος των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, καθώς πρόκειται για μία εξαιρετικά σοβαρή περίπτωση σκανδάλου, με την προκλητική ανοχή της κυβέρνησης. Δεν επιτρέπεται πλέον να σωπαίνουν", αναφέρει το δελτίο Τύπου της κ. Ελευθεριάδου.