Παρέμβαση από το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου προς τα αρμόδια Υπουργεία με στόχο οι αστοχίες που υπήρξαν πέρυσι με το άνοιγμα του Τουρισμού στα χερσαία σύνορα της χώρας να μην επαναληφθούν και φέτος, γεγονός που θα είναι καταστροφικό για τους επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού της Θάσου 

 

Συγκεκριμένα στην ανοιχτή επιστολή τους τα μέλη του Δικτύου Τουρισμού Θάσου αναφέρουν: 

 

Κάνοντας μια αναδρομή στο περσινό άνοιγμα του τουρισμού και ειδικά στο άνοιγμα των χερσαίων συνόρων δεν μπορούμε παρά να εντοπίσουμε μια σειρά αστοχίες και παραλήψεις. 

 

Αυτή η κατάσταση δημιούργησε προβλήματα τόσο προς την πλευρά των εισερχομένων επισκεπτών μας όσο και προς την πλευρά των επιχειρήσεων υποδοχής, όπως είναι τα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα και επιχειρήσεις όχι μόνο  στο νησί της ΘΑΣΟΥ  αλλά και γενικότερα σε όλη την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα! Η εικόνα που προσφέραμε στους πελάτες μας δεν άρμοζε σε μια χώρα η οποία από τη μια πλευρά έχει αποκτήσει μια μεγάλη φήμη και μοναδικότητα στο θέμα της φιλοξενίας και ταυτόχρονα   διάλεξε από την άλλη πλευρά τον τουρισμό ως  την αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής της πολιτικής.

 

Έχοντας λοιπόν νωπές τις μνήμες από την περσινή περίοδο αυτά που απαιτούμε είναι τα εξής:
 

Να βρεθεί λύση στο άνοιγμα όλων των συνοριακών σταθμών της Βορείου Ελλάδος για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των υποψήφιων οδικών επισκεπτών μας που φέτος προβλέπεται να είναι αυξημένη!

 

Τα αρμόδια υπουργεία επιβάλλεται να συνεργασθούν  σε τομείς όπως είναι η ενημέρωση των κοινωνιών των γειτονικών κρατών και των Ελληνικών προξενικών αρχών σ αυτές τις χώρες για μην παρατηρηθούν λυπηρά φαινόμενα όπως αυτά με τους Σέρβους πέρυσι!

 

Να σχεδιαστούν και να λειτουργήσουν λουρίδες ταχείας εξυπηρέτησης για επισκέπτες που θα πληρούν προϋποθέσεις που θα ορίσει η ευρωπαϊκή ένωση! 

 

Με οδηγό την περσινή εμπειρία ας σβήσουμε τα αρνητικά του παρελθόντος για να έχουμε μια καλή εικόνα στο μέλλον που θα μας εξασφαλίσει, όπως και στις αερομεταφορές,  μια συνεχή ροή οδικών επισκεπτών στο μέλλον!

 

Πάνω από το 90% των κάτοικων της ΘΑΣΟΥ βιοπορίζονται από τα έσοδα του τουρισμού! Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μια ακόμα καταστροφική χρονιά!  Πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο μιας μη ελεγχόμενης κλιμάκωσης του προβλήματος. Οι θέσεις μας σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων βρίσκουν απήχηση και σε ένα μέρος της περιφέρειας. Υποστηρίζουμε αυτόν τον αγώνα και θεωρούμε πολύ σημαντικό να γίνεται η υποδοχή, η παραμονή και η αναχώρησή των επισκεπτών  μας χωρίς ιδιαιτερότητες αλλά και μέσα στα πλαίσια της τήρησης των υγειονομικών κανόνων!

 

Το Δίκτυο  Τουρισμού ΘΑΣΟΥ, αποτελούμενο από επαγγελματίες και ευαισθητοποιημένους πολίτες του νησιού, απευθύνει αυτή την επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία, με παράλληλη κοινοποίηση στους αρμοδίους φορείς, με την ελπίδα και την απαίτηση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην ζήσουμε τα περσινά!!!

 

 

Η διοικούσα επιτροπή του Δικτύου Τουρισμού Θάσου