Ήρθε η ώρα για την λεγόμενη νέα «Ψηφιακή Μετάβαση» στην Καβάλα και τη Θάσο, κατά την οποία όσοι διαθέτουν τηλεόραση ή/και εξωτερικό τηλεοπτικό δέκτη, πρέπει να κάνουν επανασυντονισμό για να «πιάσουν» τα κρατικά και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια σε νέες συχνότητες

 

Η Καβάλα και η Θάσος περιλαμβάνονται στη νέα Ψηφιακής Μετάβαση, μαζί με τη Δράμα, την Ξάνθη, ένα τμήμα της Ροδόπης και στις Σέρρες. 

 

Η ημερομηνία της μετάβασης για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών στη βορειοανατολικη Ελλάδα (πλην Έβρου) είναι στις 26 Φεβρουαρίου 2021.

 

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα χρειαστεί να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες ενώ δεν απαιτείται η αγορά νέου εξοπλισμού.

 

Από τις 26 Φεβρουαρίου επανασυντονισμό πρέπει να κάνουν όσοι εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εκπομπής Βασιλάκι (Καβάλα), Τούμπα - Υψάριο (Θάσος), Κορύλοβος (Δράμα) και όλα τα υπόλοιπα Κέντρα Εκπομπής στην Ξάνθη και τις Σέρρες. 

 

Δείτε το Βίντεο: 

 

 

 

Πως γίνεται επανασυντονισμός δέκτη

 

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

 

1. Να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας

 

2. Να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).

 

3α. Να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα

 

3β. Είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας

 

4. Στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ

 

5. Επιλέγετε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

 

Ακόμη κι εάν κάνει κάποιος τώρα επανασυντονισμό, πριν από την ψηφιακή μετάβαση στις νέες συχνότητες, θα βρει νέα κανάλια και συγκεκριμένα τα 3 HD κανάλια της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ καθώς και τα δορυφορικά κανάλια: ΡΙΚ SAT, TV5 MONDE, BBC & DW. Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

**Αν χρειάζεστε βοήθεια για τον συντονισμό των καναλιών στην Καβάλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6996998080 με τον τεχνικό Γιώργο Ντάγκαλη.