Νέα κανάλια μπορούν να «πιάσουν» στους τηλεοπτικούς τους δέκτες οι τηλεθεατές στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μετά τις αλλαγές στους πολυπλέκτες της ΕΡΤ. 

 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι αλλαγές αφορούν σίγουρα σε όσους έχουν στραμμένη την κεραία τους προς το κέντρο εκπομπής Υψάριο στη Θάσο, ενώ δεν είναι για την ώρα δυνατή η λήψη των νέων καναλιών από το κέντρο εκπομπής Βασιλάκι στην Καβάλα

 

 

Οι προσθήκες νέων καναλιών είναι: 

 

Τα κανάλια της ΕΡΤ σε HD 

 

Οι υψηλής ποιότητας (HD) εκδοχές των τριών κρατικών καναλιών

 

►ΕΡΤ1 HD

 

►ΕΡΤ2 HD

 

►ΕΡΤ3 HD

 

 

Οι τηλεθεατές συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση και στις απλές εκδοχές (SD) των τριών καναλιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

 

Το πρόγραμμα είναι ίδιο τόσο σε HD όσο και σε SD - αυτό που αλλάζει θεαματικά όμως είναι η ποιότητα της εικόνας.  

 

 

 

Δορυφορικά κανάλια

με ελεύθερη επίγεια λήψη

 

Στο εξής, τόσο σε Καβάλα και Θάσο όσο και στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αρχίσει να εκπέμπουν (μόνο από το Υψάριο προς το παρόν) και τα εξής κανάλια για πρώτη φορά: 

 

► RIK SAT

Η δορυφορική εκδοχή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) το οποίο εκπέμπει επιλογή ελληνόφωνων προγραμμάτων από το ΡΙΚ1 και το ΡΙΚ2, τα δύο βασικά κανάλια της ημικρατικής τηλεόρασης της Κύπρου. 

 

► BBC WORLD NEWS

Το αγγλόφωνο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Μεγάλης Βρετανίας (BBC).

 

► TV5 MONDE

Το γαλλόφωνο κανάλι που περιλαμβάνει επιλεγμένα προγράμματα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς των δημοσίων τηλεοράσεων της Γαλλίας, του Βελγίου και της Σουηδίας. 

(Πρόκειται για την ευρωπαϊκή εκδοχή "TV5 Monde Europe" του διεθνούς οργανισμού ο οποίος εκπέμπει διαφοροποιημένο πρόγραμμα σε άλλες περιοχές της Γης). 

 

► DW

Το αγγλόφωνο κανάλι της γερμανικής ραδιοτηλεόρασης, περιλαμβάνει πρόγραμμα που παράγεται τόσο στη Γερμανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

**Βασικό μειονέκτημα των 4 νέων καναλιών, όπως και της Βουλή TV, είναι ότι εκπέμπουν σε SD και χαμηλό bitrate, πράγμα που σημαίνει ότι η ποιότητα της εικόνας δεν είναι τόσο καλή. 

 

 

Χρειάζεστε βοήθεια για τον συντονισμό των καναλιών στην Καβάλα; Καλέστε στο 6996998080

 

 

Τηλεόραση Βουλής & 6 ραδιοφωνικά προγράμματα 

 

Παράλληλα, από τις συχνότητες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, μέσα από τους απλούς τηλεοπτικούς δέκτες, οι τηλεθεατές εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο

 

► τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής αλλά και στα 

 

6 ραδιοφωνικά προγράμματα

 

Πρώτο

Δεύτερο

Τρίτο

Κόσμος

►ΕΡΑ ΣΠΟΡ

►Φωνή της Ελλάδας 

 

Πως να συντονιστείτε 

στα νέα κανάλια

 

Για να «πιάσετε» τα νέα κανάλια στους δέκτες σας (είτε πρόκειται για εξωτερικούς δέκτες-αποκωδικοποιητές, είτε για εσωτερικούς μέσα σε τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας) πρέπει να μπείτε στο μενού ρυθμίσεων και να επιλέξετε επανασυντονισμό

 

Με έναν αυτόματο επανασυντονισμό ή μια αυτόματη σάρωση, ο δέκτης θα συντονιστεί σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια μετά από λίγα λεπτά. 

 

Πρόκειται για την πιο εύκολη διαδικασία εύρεσης των νέων καναλιών όμως έχει ένα μειονέκτημα: πρέπει στη συνέχεια να βάλετε τα κανάλια στη σειρά προτίμησής σας, κάτι που απαιτεί διαφορετική διαδικασία σε κάθε μάρκα τηλεόρασης ή εξωτερικού αποκωδικοποιητή. 

 

Οι πιο προχωρημένοι χρήστες, μπορούν να κάνουν χειροκίνητο συντονισμό και αναζητήσουν τα νέα κανάλια στη συχνότητα 39

 

 

Κάτι νέο ετοιμάζει η ΕΡΤ;

 

Σημειώνεται ότι μετά από τη σάρωση, η ΕΡΤ2 HD εμφανίζεται δύο φορές στη λίστα, τη μία με το κανονικό της όνομα και τη μία με την ονομασία «z.».

 

Πρόκειται πιθανότατα για κάποια δοκιμή της ΕΡΤ, είτε για να επαναφέρει το ERT SPORTS το οποίο σταμάτησε πρόσφατα να εκπέμπει, είτε για κάποιο νέο κανάλι.

 

Η δεύτερη αυτή καταχώρηση (με το όνομα z.) είναι μάλιστα ένα κρυπτογραφημένο κανάλι (αλλά ελεύθερο). Από αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι ενδεχομένως η ΕΡΤ να κάνει δοκιμές για κάποια συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα "ξεκλειδώνει" με συνδρομητική κάρτα. 

 

 

Τα ιδιωτικά κανάλια

που θα βρείτε στον επανασυντονισμό

 

Εάν κάνετε αυτόματο συντονισμό καναλιών θα έχετε από την αρχή και όλα τα ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν από τους αναμεταδότες της DIGEA. 

 

Αναλυτικά:

 

 

Πανελλαδικής εμβέλειας 

 

►MEGA

 

►ANT1

 

►ALPHA

 

►STAR 

 

►ΣΚΑΪ 

 

►OPEN BEYOND

 

►ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ tv

 

**Τα παραπάνω 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας εκπέμπουν σε SD ποιότητα ενώ από το Κέντρο Εκπομπής της Θάσου εκπέμπουν και σε HD ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα εμφανιστούν δύο φορές στους δέκτες σας. 

 

 

Περιφερειακής εμβέλειας 

 

► CENTER tv (Καβάλα)

 

► ΕΝΑ channel (Καβάλα) 

 

► Δίκτυο (Σέρρες) 

 

► Επιλογές (Σέρρες) 

 

► STAR βόρειας Ελλάδας (Δράμα) 

 

► a.Epsilon ΑΜΘ (Δράμα) 

 

► Xanthi channel (Ξάνθη) 

 

► Ροδόπη (Κομοτηνή) 

 

► Δέλτα (Αλεξανδρούπολη) 

 

► ΘράκηΝετ (Αλεξανδρούπολη) 

 

► Άλφα (Αλεξανδρούπολη) 

 

► Ορεστιάδα (Ορεστιάδα) 

 

► Λυδία (Καβάλα)

**με προγράμματα από το θρησκευτικό κανάλι «4Ε» της Θεσσαλονίκης

 

► Smile (Ξάνθη)

**με προγράμματα από το ομώνυμο παιδικό κανάλι της Θεσσαλονίκης

 

***Όλα τα παραπάνω 14 κανάλια περιφερειακής εμβέλειας εκπέμπουν στην περιοχή από τις Σέρρες έως τον Έβρο και μόνο σε ποιότητα SD  

 

 

+11 επιπλέον κανάλια σε κάποιες περιοχές

 

Σε ορισμένες περιοχές του νομού Καβάλας, όπως πχ τα ανατολικά παράλια της Θάσου, όσοι έχουν στραμμένη κεραία προς τον Χορτιάτη (Θεσσαλονίκη) ή τη Χαλκιδική, μπορούν υπό προϋποθέσεις να «πιάσουν» και τα 11 περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας

 

►4Ε

►DION TV

►ATLAS TV

►BERGINA

►EUROPE ONE

►TV 100

►EURO CHANNEL       

►GNOMI TV

►ΚΑΝΑΛΙ 9

►AE CHANNEL THESSALONIKI

►NICKELODEON+

 

 

Χρειάζεστε βοήθεια για τον συντονισμό των καναλιών στην Καβάλα; Καλέστε στο 6996998080