Απάντηση στον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη στον απόηχο των ανακοινώσεων (δες ΕΔΩ) για τις κοπές δέντρων στην Θάσο και την ηλεκτροδότηση λατομείου, δίνει η «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Αντιλαμβανόμαστε κ. Δήμαρχε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, γιατί σας ενοχλεί η υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί εδώ και ενάμισι χρόνο η παράταξή μας, ελέγχοντας το έργο της Διοίκησης και αναδεικνύοντας τα προβλήματα του νησιού μας, προσπαθώντας παράλληλα με τις προτάσεις της να συμβάλλει στην επίλυσή τους για το καλό όλων των Θασίων.  

 

Ο τρόπος της απάντησή σας στο δελτίο τύπου της παράταξής μας δείχνει ότι φοβάστε και δεν θέλετε την κριτική που στηρίζετε στην αλήθεια και τη σωστή πληροφόρηση των πολιτών, γι’ αυτό και καταφεύγετε σε αναλήθειες, σε ειρωνείες και στην υποκρισία. Και η αλήθεια είναι ότι η Διοίκησή σας έχει να επιδείξει έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού για την υλοποίηση Αντιπλημμυρικών Έργων στο νησί μας, βραδύτητα για την υλοποίηση χρηματοδοτημένων έργων, όπως τα δίκτυα ύδρευσης Πρίνου, Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Μαριών, και ολιγωρία για την αναθεώρηση και επικύρωση του Γ. Π. Σ. Θάσου. Φυσικά, καμιά ουσιαστική μέριμνα για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού μας, μικρά βήματα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και κανένα μέτρο για τον έλεγχο της λειτουργίας των λατομείων και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. 

 

Εκεί όμως που η Διοίκησή σας έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα και ταχύτητα ήταν για τη χορήγηση (3) νέων αδειών έρευνας εξόρυξης μαρμάρου στο νησί μας και για την ηλεκτροδότηση ενός λατομείου με την κοπή δέντρων Μαύρης Πεύκης!   

 

Όλα αυτά τα παρακολουθεί ο λαός της Θάσου κ. Κυριακίδη και μπορεί να κρίνει ποιος του λέει την αλήθεια και τον πληροφορεί υπεύθυνα. 

 

Ειδικότερα:    

 

Για τις αναδασώσεις των δυο καταπατημένων περιοχών από το λατομείο στη θέση «Ψιτάκι, που κόπτεστε ότι η παράταξη της Διοίκησης τις ψήφισε μόνη της δείχνοντας περιβαλλοντική ευαισθησία, ενώ αντίθετα η παράταξή μας απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πάλι δεν λέτε όλη την αλήθεια. Δεν λέτε στους πολίτες της Θάσου ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση απείχε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση με σκοπό να εμποδίσει την παραχώρηση (3) νέων αδειών έρευνας εξόρυξης μαρμάρου από τη Διοίκησή σας, γεγονός που τελικά δεν κατάφερε, αφού υποστηριχτήκατε και από έναν δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης. Σημειωτέον ότι η Παράταξή μας δεν απουσίασε από καμιά άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  

 

Για το θέμα της κοπής των δέντρων Μαύρης Πεύκης πάλι δεν λέτε όλη την αλήθεια. Στο έγγραφό του το Δασαρχείο της Θάσου, χωρίς να αποφαίνεται αν συμφωνεί ή συναινεί για το έργο, ζητά τη συναίνεση του Δήμου Θάσου ως ιδιοκτήτη του δάσους. Επομένως, εάν η παράταξή σας δεν συναινούσε στην κοπή των δέντρων Μαύρης Πεύκης, όπως όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η καταστροφή θα μπορούσε να αποφευχθεί.     

 

Τελικά τα δύο βασικά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του λατομείου λησμονήσατε μάλλον να τα απαντήσετε: 

 

Α) Το λατομείο πρέπει και μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί χωρίς προηγουμένως να τροποποιηθεί η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, που αναφέρει ότι για τη λειτουργία των ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα που θα παρέχεται από γεννήτρια;

 

Β) Η ΔΕΥΑ Θάσου πρέπει να προχωρήσει στην υπόδειξη και έγκριση θέσης εφοδιασμού σε νερό της Εταιρίας τοποθετώντας συγχρόνως και υδρομετρητή;

  

  Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί, κ. Δήμαρχε, αφενός ελέγχει την Διοίκησή σας με όρους αλήθειας και σωστής πληροφόρησης γνωρίζοντας την πραγματική αποστολής της ως αντιπολίτευση και ως θεσμικός  παράγοντας του δημοκρατικού πολιτεύματος, και αφετέρου με υπευθυνότητα και σεβασμό στους πολίτες της Θάσου αγωνίζεται για να ωφελήσει τους πολλούς, ενώ η Διοίκησή σας με τις αποφάσεις και τα έργα της ωφελεί κατά κύριο λόγο τους λίγους και ισχυρούς του νησιού μας!

 

Για τη Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί

             Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

             Θεοδωρίδης Δημήτριος

             Παπαγεωργίου Ιωάννης