"Η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στις πόλεις της ΑΜΘ υποφέρει από αναιτιολόγητες καθυστερήσεις ειδικά στην Καβάλα και παρατηρούμε ότι αυτό δεν περιέχει κανένα απολύτως τεχνικό στοιχείο", αναφέρει μεταξύ άλλων η "Περιφερειακή Σύνθεση" του Χριστόδολου Τοψίδη με αφορμή της ανακοίνωσεις της διοίκησης της Περιφέρειας.  

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Περιφερειακής Σύνθεσης": 

 

"Η αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου (Φ.Α.) στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για οικιακή και επαγγελματική χρήση αποτελεί αναμφίβολα μία πολύ σημαντική, αναπτυξιακού χαρακτήρα, υπόθεση. Αποτελεί ένα όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και των τότε συνεργατών του, το οποίο επί των ημερών του σημερινού Περιφερειάρχη υποφέρει από αναιτιολόγητες καθυστερήσεις. Ιδιαίτερα το τμήμα του έργου που αφορά την πόλη της Καβάλας αλλά και την πόλη της Ορεστιάδας, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τις προηγούμενες ανακοινώσεις της διοίκησης.

 

Στεκόμαστε με προσοχή, λοιπόν, στο σημερινό Δελτίο Τύπου (δες ΕΔΩ) που αφορά την πόλη της Καβάλας και παρατηρούμε ότι αυτό δεν περιέχει κανένα απολύτως τεχνικό στοιχείο!

 

Αναφέρεται ότι «μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου … ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου», χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα και καμία απολύτως χρονική δέσμευση και χωρίς να αναφέρονται π.χ. τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το δίκτυο, το ποσοστό της πόλης που θα καλύψει, τις συνοικίες, τον αριθμό των παροχών και το χρονοδιάγραμμα. Οπότε ποιο θα μπορούσε να είναι το όφελος που προκύπτει για την πόλη από το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου της διοίκησης;

 

Η ειλικρινής απάντηση είναι «τίποτε» καθόσον αυτό (το ΔΤ και κατ’ επέκταση η διοίκηση) δεν παρέχει καμία δεσμευτική πληροφορία για ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Απλώς, ως συνήθως, τόσο το Δελτίο Τύπου, όσο και η τηλεδιάσκεψη που έγινε αποτελούν μία ευκαιρία έτσι ώστε ο Περιφερειάρχης της ήσσονος προσπάθειας και οι μισθοδοτούμενοι:  Κ. Αντωνιάδης – Αντιπεριφερειάρχης … Καβάλας, Κ. Σιμιτσής - Αντιπεριφερειάρχης … Ανάπτυξης,  Α. Καραγιώργης – Αντιπεριφερειάρχης … Αλιευτικής Πολιτικής, Α. Πολίτης εντεταλμένος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & ο Πρόεδρος της Εργοανάπτυξης ΑΜΘ Α. Γρανάς να «ξαναπαίξουν» χωρίς κανέναν ουσιαστικό έργο και λόγο στα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

 

Δυστυχώς στα πλαίσια αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε την διοίκηση αφενός να σοβαρευτεί και αφετέρου να δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία του έργου (εφόσον ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης) και να πάψει τους εμπαιγμούς με τα ύποπτα και κενά Δελτία Τύπου που προσπαθούν να καλύψουν μία διοίκηση, η οποία δεν παράγει έργο για την Περιφέρειά μας".